
Składniki
2 szczypty
1 sztuka
30 dekagramów
2 łyżki
1 szczypta
100 gramów
1 sztuka
1 szczypta
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj sól, jajko i smalec. Posiekaj nożem i szybko wyrób kruche ciasto. Schładzaj w lodówce ok. 30 min.
Krok 2
Grzyby oczyść, rozdrobnij, uduś na maśle przyprawiając solą, świeżo zmielonym pieprzem i roztartą kostką czosnkową.
Krok 3
Kruche ciasto rozwałkuj, pokrój w prostokąty.
Krok 4
Kawałki ciasta nadziewaj grzybami, składaj i brzegi dociśnij widelcem. Ułóż na papierze do pieczenia w blaszce.
Krok 5
Piecz na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej