
Składniki
30 dekagramów
100 gramów
1 sztuka
1 szczypta
50 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
2 szczypty
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj sól, jajko i smalec. Posiekaj nożem i szybko wyrób kruche ciasto. Schładzaj w lodówce ok. 30 min.
Krok 2
Grzyby oczyść, rozdrobnij, uduś na maśle przyprawiając solą, świeżo zmielonym pieprzem i roztartą kostką czosnkową.
Krok 3
Kruche ciasto rozwałkuj, pokrój w prostokąty.
Krok 4
Kawałki ciasta nadziewaj grzybami, składaj i brzegi dociśnij widelcem. Ułóż na papierze do pieczenia w blaszce.
Krok 5
Piecz na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej