Kruche paszteciki z grzybami leśnymi

Autor: Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

274

12 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

50 dekagramów

1 sztuka

2 szczypty

2 łyżki

30 dekagramów

1 szczypta

100 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj sól, jajko i smalec. Posiekaj nożem i szybko wyrób kruche ciasto. Schładzaj w lodówce ok. 30 min.

Krok 2

Grzyby oczyść, rozdrobnij, uduś na maśle przyprawiając solą, świeżo zmielonym pieprzem i roztartą kostką czosnkową.

Krok 3

Kruche ciasto rozwałkuj, pokrój w prostokąty.

Krok 4

Kawałki ciasta nadziewaj grzybami, składaj i brzegi dociśnij widelcem. Ułóż na papierze do pieczenia w blaszce.

Krok 5

Piecz na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej