Kruche paszteciki z grzybami leśnymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kruche paszteciki z grzybami leśnymi

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

1 sztuka

30 dekagramów

2 łyżki

1 szczypta

100 gramów

1 sztuka

1 szczypta

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj sól, jajko i smalec. Posiekaj nożem i szybko wyrób kruche ciasto. Schładzaj w lodówce ok. 30 min.

Krok 2

Grzyby oczyść, rozdrobnij, uduś na maśle przyprawiając solą, świeżo zmielonym pieprzem i roztartą kostką czosnkową.

Krok 3

Kruche ciasto rozwałkuj, pokrój w prostokąty.

Krok 4

Kawałki ciasta nadziewaj grzybami, składaj i brzegi dociśnij widelcem. Ułóż na papierze do pieczenia w blaszce.

Krok 5

Piecz na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche paszteciki z grzybami leśnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche paszteciki z grzybami leśnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche paszteciki z grzybami leśnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche paszteciki z grzybami leśnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche paszteciki z grzybami leśnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche paszteciki z grzybami leśnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche paszteciki z grzybami leśnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kruche paszteciki z grzybami leśnymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej