Paszteciki z morską rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Paszteciki z morską rybą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 plastry

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżeczki

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka i uduś na oliwie.

Krok 2

Dodaj skórkę cytrynową, posiekaną natkę pietruszki i pokrojone w krążki oliwki - wymieszaj i odstaw.

Krok 3

Z filetów usuń skórę i ości, podziel je na pół.

Krok 4

Chlebki pita przekrój wszerz na połowy i wybierz większość miąższu.

Krok 5

Do środka każdej połówki chleba włóż połowę fileta, polej 1/4 cebulowego nadzienia, ułóż plaster pomidora i drugą połowę fileta.

Krok 6

Brzegi skórki posmaruj ciepłą wodą i złóż razem tak, aby powstały całe bochenki. Chlebki ułóż na natłuszczonej blasze i posmaruj je ubitym jajkiem.

Krok 7

Piecz w nagrzanym do temperatury 180 stopni piekarniku przez 20 - 25 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej