Paszteciki z morską rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki z morską rybą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 plastry

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżeczki

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka i uduś na oliwie.

Krok 2

Dodaj skórkę cytrynową, posiekaną natkę pietruszki i pokrojone w krążki oliwki - wymieszaj i odstaw.

Krok 3

Z filetów usuń skórę i ości, podziel je na pół.

Krok 4

Chlebki pita przekrój wszerz na połowy i wybierz większość miąższu.

Krok 5

Do środka każdej połówki chleba włóż połowę fileta, polej 1/4 cebulowego nadzienia, ułóż plaster pomidora i drugą połowę fileta.

Krok 6

Brzegi skórki posmaruj ciepłą wodą i złóż razem tak, aby powstały całe bochenki. Chlebki ułóż na natłuszczonej blasze i posmaruj je ubitym jajkiem.

Krok 7

Piecz w nagrzanym do temperatury 180 stopni piekarniku przez 20 - 25 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej