Paszteciki z morską rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki z morską rybą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 plastry

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżeczki

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka i uduś na oliwie.

Krok 2

Dodaj skórkę cytrynową, posiekaną natkę pietruszki i pokrojone w krążki oliwki - wymieszaj i odstaw.

Krok 3

Z filetów usuń skórę i ości, podziel je na pół.

Krok 4

Chlebki pita przekrój wszerz na połowy i wybierz większość miąższu.

Krok 5

Do środka każdej połówki chleba włóż połowę fileta, polej 1/4 cebulowego nadzienia, ułóż plaster pomidora i drugą połowę fileta.

Krok 6

Brzegi skórki posmaruj ciepłą wodą i złóż razem tak, aby powstały całe bochenki. Chlebki ułóż na natłuszczonej blasze i posmaruj je ubitym jajkiem.

Krok 7

Piecz w nagrzanym do temperatury 180 stopni piekarniku przez 20 - 25 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ogórkowa z łososiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej