Paszteciki z serem i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki z serem i szynką

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

0.25 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 szklanki

10 dekagramów

null

10 dekagramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Roztopione masło wymieszać z mąką, rozprowadzić zimnym mlekiem, zagotować wraz z Bulionetką Bulion drobiowy Knorr.

Krok 2

Dodać śmietanę ciągle mieszając. Do sosu dodać drobno pokrojoną szynkę i starty ser.

Krok 3

Bułeczki rozkroić na pół, Wyjąc miękisz. Wnętrze bułeczek napełnić gotową masą.

Krok 4

Ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Wstawić do piekarnika i zapiekać około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej