
Składniki
null
0.25 szklanki
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
10 dekagramów
null
10 dekagramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Roztopione masło wymieszać z mąką, rozprowadzić zimnym mlekiem, zagotować wraz z Bulionetką Bulion drobiowy Knorr.
Krok 2
Dodać śmietanę ciągle mieszając. Do sosu dodać drobno pokrojoną szynkę i starty ser.
Krok 3
Bułeczki rozkroić na pół, Wyjąc miękisz. Wnętrze bułeczek napełnić gotową masą.
Krok 4
Ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Wstawić do piekarnika i zapiekać około 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































