
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
3 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
2 łyżki
150 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Różyczki kalafiora dokładnie wypłucz, a następnie ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Odcedź i wystudź.
Krok 2
Twaróg zmiksuj z jajkami i żółtym serem. Wymieszaj z kalafiorem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Wysmaruj tłuszczem naczynie żaroodporne i posyp bułką tartą.
Krok 4
Ułóż w nim masę z kalafiorem i zapiecz.
Krok 5
Przed podaniem polej śmietaną i posyp zieleniną.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej