Zapiekany kalafior z twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany kalafior z twarogiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

3 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 łyżki

150 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Różyczki kalafiora dokładnie wypłucz, a następnie ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Odcedź i wystudź.

Krok 2

Twaróg zmiksuj z jajkami i żółtym serem. Wymieszaj z kalafiorem. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Wysmaruj tłuszczem naczynie żaroodporne i posyp bułką tartą.

Krok 4

Ułóż w nim masę z kalafiorem i zapiecz.

Krok 5

Przed podaniem polej śmietaną i posyp zieleniną.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany kalafior z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany kalafior z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany kalafior z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany kalafior z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany kalafior z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany kalafior z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany kalafior z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany kalafior z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej