Składniki
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
3 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
2 łyżki
150 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Różyczki kalafiora dokładnie wypłucz, a następnie ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Odcedź i wystudź.
Krok 2
Twaróg zmiksuj z jajkami i żółtym serem. Wymieszaj z kalafiorem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Wysmaruj tłuszczem naczynie żaroodporne i posyp bułką tartą.
Krok 4
Ułóż w nim masę z kalafiorem i zapiecz.
Krok 5
Przed podaniem polej śmietaną i posyp zieleniną.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej