Zapiekany kalafior z twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zapiekany kalafior z twarogiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

3 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 łyżki

150 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Różyczki kalafiora dokładnie wypłucz, a następnie ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Odcedź i wystudź.

Krok 2

Twaróg zmiksuj z jajkami i żółtym serem. Wymieszaj z kalafiorem. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Wysmaruj tłuszczem naczynie żaroodporne i posyp bułką tartą.

Krok 4

Ułóż w nim masę z kalafiorem i zapiecz.

Krok 5

Przed podaniem polej śmietaną i posyp zieleniną.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany kalafior z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany kalafior z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany kalafior z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany kalafior z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany kalafior z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany kalafior z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany kalafior z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej