Zapiekany kalafior z twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany kalafior z twarogiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

3 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 łyżki

150 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Różyczki kalafiora dokładnie wypłucz, a następnie ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Odcedź i wystudź.

Krok 2

Twaróg zmiksuj z jajkami i żółtym serem. Wymieszaj z kalafiorem. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Wysmaruj tłuszczem naczynie żaroodporne i posyp bułką tartą.

Krok 4

Ułóż w nim masę z kalafiorem i zapiecz.

Krok 5

Przed podaniem polej śmietaną i posyp zieleniną.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany kalafior z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany kalafior z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany kalafior z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany kalafior z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany kalafior z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany kalafior z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany kalafior z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany kalafior z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej