Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

200 gramów

4 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

0.5 pęczka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane ziemniaki wydrąż. Posolone grzyby pokrój, dokładnie wymieszaj z zeszkloną cebulą i częścią śmietany. Podsmaż.

Krok 2

Powstałym farszem napełnij ziemniaki. Poukładaj rzędami w rondlu. Do rondla dodaj listek laurowy, sól, pietruszkę, koperek, śmietanę.

Krok 3

Duś na małym ogniu pod przykryciem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej