Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

200 gramów

4 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

0.5 pęczka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane ziemniaki wydrąż. Posolone grzyby pokrój, dokładnie wymieszaj z zeszkloną cebulą i częścią śmietany. Podsmaż.

Krok 2

Powstałym farszem napełnij ziemniaki. Poukładaj rzędami w rondlu. Do rondla dodaj listek laurowy, sól, pietruszkę, koperek, śmietanę.

Krok 3

Duś na małym ogniu pod przykryciem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa cebulowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej