Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

4 łyżki

200 gramów

1 pęczek

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane ziemniaki wydrąż. Posolone grzyby pokrój, dokładnie wymieszaj z zeszkloną cebulą i częścią śmietany. Podsmaż.

Krok 2

Powstałym farszem napełnij ziemniaki. Poukładaj rzędami w rondlu. Do rondla dodaj listek laurowy, sól, pietruszkę, koperek, śmietanę.

Krok 3

Duś na małym ogniu pod przykryciem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki faszerowane solonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Knedle czeskie z gulaszem
czas przygotowania
65 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej