Racuszki z ryżu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuszki z ryżu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

0.5 szklanki

2 sztuki

12 dekagramów

2 łyżeczki

12 dekagramów

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Mąkę wymieszaj dokładnie ze śmietaną, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i jajkami na gładką masę.

Krok 3

Dodaj ryż i wymieszaj.

Krok 4

Porcję masy kładź łyżką na gorący olej i smaż z obu stron na złoto. Podawaj posypane cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Muffinki ze szpinakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej