Racuszki z ryżu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuszki z ryżu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

0.5 szklanki

2 sztuki

12 dekagramów

2 łyżeczki

12 dekagramów

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Mąkę wymieszaj dokładnie ze śmietaną, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i jajkami na gładką masę.

Krok 3

Dodaj ryż i wymieszaj.

Krok 4

Porcję masy kładź łyżką na gorący olej i smaż z obu stron na złoto. Podawaj posypane cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej