Racuszki z ryżu

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

12 dekagramów

2 łyżki

2 sztuki

12 dekagramów

0.5 szklanki

1 opakowanie

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie.

Krok 1

Mąkę wymieszaj dokładnie ze śmietaną, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i jajkami na gładką masę.

Krok 1

Dodaj ryż i wymieszaj.

Krok 1

Porcję masy kładź łyżką na gorący olej i smaż z obu stron na złoto. Podawaj posypane cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej