
Składniki
2 łyżki
0.5 szklanki
2 sztuki
12 dekagramów
2 łyżeczki
12 dekagramów
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Mąkę wymieszaj dokładnie ze śmietaną, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i jajkami na gładką masę.
Krok 3
Dodaj ryż i wymieszaj.
Krok 4
Porcję masy kładź łyżką na gorący olej i smaż z obu stron na złoto. Podawaj posypane cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej