Racuszki z ryżu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuszki z ryżu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

0.5 szklanki

2 sztuki

12 dekagramów

2 łyżeczki

12 dekagramów

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Mąkę wymieszaj dokładnie ze śmietaną, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i jajkami na gładką masę.

Krok 3

Dodaj ryż i wymieszaj.

Krok 4

Porcję masy kładź łyżką na gorący olej i smaż z obu stron na złoto. Podawaj posypane cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuszki z ryżu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik krakowski
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej