Pomidorowe kopytka z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe kopytka z brokułami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

302 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

197 osób wydrukowało

Pobierz pdf

327 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

50 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 garść

2 łyżki

1 opakowanie

50 mililitrów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i ugotuj ze skórką w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie, ok 30 minut. Następnie odcedź ziemniaki, obierz i przeciśnij przez praskę. Do wystudzonych ziemniaków dodaj jajko, koncentrat pomidorowy, obie mąki, szczyptę soli i delikatnie lecz energicznie wymieszaj, (nie wyrabiaj ciasta zbyt długo).

Pomidorowe kopytka z brokułami  - Krok 1

Krok 2

Formuj w dłoniach wałki z ciasta (w razie konieczności podsyp je dodatkową mąką), pokrój w kopytka i ugotuj w lekko osolonej wodzie ok 2 minut.

Pomidorowe kopytka z brokułami  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj kremowy sos łącząc fix Knorr ze śmietaną oraz 250 ml wody. Mieszając zagotuj sos w garnku. Brokuła, podzielonego na mniejsze różyczki sparz krótko we wrzątku. Dodaj do sosu. Gorące kopytka ułóż na talerzu i podawaj z przygotowanym sosem.

Pomidorowe kopytka z brokułami  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe kopytka z brokułami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe kopytka z brokułami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe kopytka z brokułami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe kopytka z brokułami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe kopytka z brokułami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe kopytka z brokułami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe kopytka z brokułami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe kopytka z brokułami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażone kopytka z kurkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej