Kopytka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kopytka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj.

Krok 2

Zmiel ziemniaki, a następnie dodaj pozostałe składniki i wyrób ciasto.

Krok 3

Uformuj wałek, odrobinę go spłaszcz i krój ukośnie nożem.

Krok 4

Kluski gotuj we wrzącej, osolonej wodzie. Przed podaniem polej masłem z bułką tartą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kopytka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej