Kopytka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kopytka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj.

Krok 2

Zmiel ziemniaki, a następnie dodaj pozostałe składniki i wyrób ciasto.

Krok 3

Uformuj wałek, odrobinę go spłaszcz i krój ukośnie nożem.

Krok 4

Kluski gotuj we wrzącej, osolonej wodzie. Przed podaniem polej masłem z bułką tartą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kopytka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej