Składniki
1 kilogram
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj.
Krok 2
Zmiel ziemniaki, a następnie dodaj pozostałe składniki i wyrób ciasto.
Krok 3
Uformuj wałek, odrobinę go spłaszcz i krój ukośnie nożem.
Krok 4
Kluski gotuj we wrzącej, osolonej wodzie. Przed podaniem polej masłem z bułką tartą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
7 osób ogląda przepis: 
Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami
30 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej