
Składniki
5 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
20 dekagramów
1 szczypta
2 łyżki
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ziemniaki w łupinach. Ostudź, obierz (najlepiej dzień wcześniej), następnie przeciśnij przez praskę.

Krok 2
Posól ziemniaki, dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, jajko i żółtko. Masę dopraw mini kostką Knorr. Zagnieć ciasto.

Krok 3
Uformuj z ciasta wałek, spłaszcz nożem i pokrój skośnie na kluski o szerokości 1,5 - 2 centymetra.

Krok 4
Gotuj we wrzącej, osolonej wodzie 4 - 5 minut. Wyjmij łyżką cedzakową. Podawaj do dań mięsnych zaraz po wyjęciu lub podgrzej na patelni tłuszcz, wsyp tartą bułkę, włóż kopytka i podgrzewaj na małym ogniu.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej