
Składniki
5 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
20 dekagramów
1 szczypta
2 łyżki
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ziemniaki w łupinach. Ostudź, obierz (najlepiej dzień wcześniej), następnie przeciśnij przez praskę.

Krok 2
Posól ziemniaki, dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, jajko i żółtko. Masę dopraw mini kostką Knorr. Zagnieć ciasto.

Krok 3
Uformuj z ciasta wałek, spłaszcz nożem i pokrój skośnie na kluski o szerokości 1,5 - 2 centymetra.

Krok 4
Gotuj we wrzącej, osolonej wodzie 4 - 5 minut. Wyjmij łyżką cedzakową. Podawaj do dań mięsnych zaraz po wyjęciu lub podgrzej na patelni tłuszcz, wsyp tartą bułkę, włóż kopytka i podgrzewaj na małym ogniu.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej