
Składniki
500 gramów
0.5 szklanki
1 opakowanie
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
5 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik nagrzewam do temp 210 stopni. W tym czasie bataty obieram i kroję w kostkę. Układam na blaszce, na papierze i piekę 20 minut. Jeszcze ciepłe przeciskam przez praskę, lekko studzę i dosypuję mąkę ziemniaczaną, dodaję sól, parmezan. Zagniatam rękoma. Nie dosypuje już mąki.
Krok 2
Ciasto przekładam na stolnicę podsypaną mąką pszenną i formuję cienki wałek. Kroję na kawałki. W garnku zagotowuję wodę osoloną i wrzucam kopytka. Doprowadzam do zagotowania, zmniejszam ogień i gotuję około 5 minut. Wyjmuję łyżką cedzakową.
Krok 3
Do miseczki wsypuję zawartość opakowania Knorr Fix Kurczak w sosie dyniowym. Wlewam 300 ml wody, i mieszam. Wlewam do garnka i zagotowuję. Kopytka podaję z sosem dyniowym, pomidorami suszonymi, natką pietruszki, i startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej