Kopytka z batatów z sosem dyniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kopytka z batatów z sosem dyniowym

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

5 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzewam do temp 210 stopni. W tym czasie bataty obieram i kroję w kostkę. Układam na blaszce, na papierze i piekę 20 minut. Jeszcze ciepłe przeciskam przez praskę, lekko studzę i dosypuję mąkę ziemniaczaną, dodaję sól, parmezan. Zagniatam rękoma. Nie dosypuje już mąki.

Krok 2

Ciasto przekładam na stolnicę podsypaną mąką pszenną i formuję cienki wałek. Kroję na kawałki. W garnku zagotowuję wodę osoloną i wrzucam kopytka. Doprowadzam do zagotowania, zmniejszam ogień i gotuję około 5 minut. Wyjmuję łyżką cedzakową.

Krok 3

Do miseczki wsypuję zawartość opakowania Knorr Fix Kurczak w sosie dyniowym. Wlewam 300 ml wody, i mieszam. Wlewam do garnka i zagotowuję. Kopytka podaję z sosem dyniowym, pomidorami suszonymi, natką pietruszki, i startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka z batatów z sosem dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka z batatów z sosem dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka z batatów z sosem dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka z batatów z sosem dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka z batatów z sosem dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka z batatów z sosem dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka z batatów z sosem dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kopytka z batatów z sosem dyniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej