Kopytka z fix Knorr z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kopytka z fix Knorr z sosem serowym

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 mililitrów

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix wymieszaj z zimną wodą i oddstaw na około 10minut.

Krok 2

Pieczarki umyj i pokrój w plasterki.Usmaż z odrobiną oleju na patelni i posyp tymiankiem.

Krok 3

W garnku rozmieszaj sos serowy Knorr i zagotuj ciągle mieszając ok.4minut.

Krok 4

Ciasto na kopytka wyłóż na posypaną mąką deskę,podziel na kawałki.Zrób małe wałeczki i ostrym nożem pokrój kopytka.Wrzucaj partiami do wrzącej wody i wyciągnij po wypłynięciu.Gotowe polej sosem i dodaj pieczarki.Doskonale smakują z sosem grzybowym np.kurkowym

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej