
Składniki
450 mililitrów
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix wymieszaj z zimną wodą i oddstaw na około 10minut.
Krok 2
Pieczarki umyj i pokrój w plasterki.Usmaż z odrobiną oleju na patelni i posyp tymiankiem.
Krok 3
W garnku rozmieszaj sos serowy Knorr i zagotuj ciągle mieszając ok.4minut.
Krok 4
Ciasto na kopytka wyłóż na posypaną mąką deskę,podziel na kawałki.Zrób małe wałeczki i ostrym nożem pokrój kopytka.Wrzucaj partiami do wrzącej wody i wyciągnij po wypłynięciu.Gotowe polej sosem i dodaj pieczarki.Doskonale smakują z sosem grzybowym np.kurkowym
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej