Kopytka z fix Knorr z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kopytka z fix Knorr z sosem serowym

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 mililitrów

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix wymieszaj z zimną wodą i oddstaw na około 10minut.

Krok 2

Pieczarki umyj i pokrój w plasterki.Usmaż z odrobiną oleju na patelni i posyp tymiankiem.

Krok 3

W garnku rozmieszaj sos serowy Knorr i zagotuj ciągle mieszając ok.4minut.

Krok 4

Ciasto na kopytka wyłóż na posypaną mąką deskę,podziel na kawałki.Zrób małe wałeczki i ostrym nożem pokrój kopytka.Wrzucaj partiami do wrzącej wody i wyciągnij po wypłynięciu.Gotowe polej sosem i dodaj pieczarki.Doskonale smakują z sosem grzybowym np.kurkowym

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kopytka na słodko
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej