Kopytka z fix Knorr z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kopytka z fix Knorr z sosem serowym

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 mililitrów

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix wymieszaj z zimną wodą i oddstaw na około 10minut.

Krok 2

Pieczarki umyj i pokrój w plasterki.Usmaż z odrobiną oleju na patelni i posyp tymiankiem.

Krok 3

W garnku rozmieszaj sos serowy Knorr i zagotuj ciągle mieszając ok.4minut.

Krok 4

Ciasto na kopytka wyłóż na posypaną mąką deskę,podziel na kawałki.Zrób małe wałeczki i ostrym nożem pokrój kopytka.Wrzucaj partiami do wrzącej wody i wyciągnij po wypłynięciu.Gotowe polej sosem i dodaj pieczarki.Doskonale smakują z sosem grzybowym np.kurkowym

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kopytka z serem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej