Kopytka z fix Knorr z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kopytka z fix Knorr z sosem serowym

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 mililitrów

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix wymieszaj z zimną wodą i oddstaw na około 10minut.

Krok 2

Pieczarki umyj i pokrój w plasterki.Usmaż z odrobiną oleju na patelni i posyp tymiankiem.

Krok 3

W garnku rozmieszaj sos serowy Knorr i zagotuj ciągle mieszając ok.4minut.

Krok 4

Ciasto na kopytka wyłóż na posypaną mąką deskę,podziel na kawałki.Zrób małe wałeczki i ostrym nożem pokrój kopytka.Wrzucaj partiami do wrzącej wody i wyciągnij po wypłynięciu.Gotowe polej sosem i dodaj pieczarki.Doskonale smakują z sosem grzybowym np.kurkowym

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kopytka z fix Knorr z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej