Składniki
1 szklanka
450 mililitrów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix wymieszaj z zimną wodą i oddstaw na około 10minut.
Krok 2
Pieczarki umyj i pokrój w plasterki.Usmaż z odrobiną oleju na patelni i posyp tymiankiem.
Krok 3
W garnku rozmieszaj sos serowy Knorr i zagotuj ciągle mieszając ok.4minut.
Krok 4
Ciasto na kopytka wyłóż na posypaną mąką deskę,podziel na kawałki.Zrób małe wałeczki i ostrym nożem pokrój kopytka.Wrzucaj partiami do wrzącej wody i wyciągnij po wypłynięciu.Gotowe polej sosem i dodaj pieczarki.Doskonale smakują z sosem grzybowym np.kurkowym
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej