Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

22

363 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

245 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 mililitrów

100 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

50 mililitrów

10 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kopytka ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - Krok 1

Krok 2

Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj posiekany czosnek, całość zalej sosem pieczarkowym z cebulką Knorr rozmieszanym w 200 mililitrach śmietany i 100 mililitrach wody.

Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - Krok 2

Krok 3

Dodaj ugotowane kopytka i pokruszony niebieski ser.

Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - Krok 3

Krok 4

Całość gotuj około 2- 3 minut mieszając wszystko razem.

Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - Krok 4

Krok 5

Gotowe kopytka podawaj posypane posiekanymi listkami szałwii.

Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim seremKopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem

Kopytka ugotuj w lekko osolonej wodzie.