Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem
łatwe
247 osób zapisało

Składniki
400 gramów
200 mililitrów
100 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
50 mililitrów
10 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kopytka ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 2
Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj posiekany czosnek, całość zalej sosem pieczarkowym z cebulką Knorr rozmieszanym w 200 mililitrach śmietany i 100 mililitrach wody.

Krok 3
Dodaj ugotowane kopytka i pokruszony niebieski ser.

Krok 4
Całość gotuj około 2- 3 minut mieszając wszystko razem.

Krok 5
Gotowe kopytka podawaj posypane posiekanymi listkami szałwii.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej