Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem
łatwe
247 osób zapisało

Składniki
400 gramów
200 mililitrów
100 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
50 mililitrów
10 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kopytka ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 2
Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj posiekany czosnek, całość zalej sosem pieczarkowym z cebulką Knorr rozmieszanym w 200 mililitrach śmietany i 100 mililitrach wody.

Krok 3
Dodaj ugotowane kopytka i pokruszony niebieski ser.

Krok 4
Całość gotuj około 2- 3 minut mieszając wszystko razem.

Krok 5
Gotowe kopytka podawaj posypane posiekanymi listkami szałwii.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem

