Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem
łatwe
239 osób zapisało

Składniki
400 gramów
200 mililitrów
100 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
50 mililitrów
10 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kopytka ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 2
Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj posiekany czosnek, całość zalej sosem pieczarkowym z cebulką Knorr rozmieszanym w 200 mililitrach śmietany i 100 mililitrach wody.

Krok 3
Dodaj ugotowane kopytka i pokruszony niebieski ser.

Krok 4
Całość gotuj około 2- 3 minut mieszając wszystko razem.

Krok 5
Gotowe kopytka podawaj posypane posiekanymi listkami szałwii.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej