Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

22

heart
366 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

245 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 mililitrów

100 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

50 mililitrów

10 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kopytka ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - Krok 1

Krok 2

Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj posiekany czosnek, całość zalej sosem pieczarkowym z cebulką Knorr rozmieszanym w 200 mililitrach śmietany i 100 mililitrach wody.

Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - Krok 2

Krok 3

Dodaj ugotowane kopytka i pokruszony niebieski ser.

Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - Krok 3

Krok 4

Całość gotuj około 2- 3 minut mieszając wszystko razem.

Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - Krok 4

Krok 5

Gotowe kopytka podawaj posypane posiekanymi listkami szałwii.

Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim seremKopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem

Kopytka ugotuj w lekko osolonej wodzie.