Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem
łatwe
247 osób zapisało

Składniki
400 gramów
200 mililitrów
100 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
50 mililitrów
10 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kopytka ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 2
Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj posiekany czosnek, całość zalej sosem pieczarkowym z cebulką Knorr rozmieszanym w 200 mililitrach śmietany i 100 mililitrach wody.

Krok 3
Dodaj ugotowane kopytka i pokruszony niebieski ser.

Krok 4
Całość gotuj około 2- 3 minut mieszając wszystko razem.

Krok 5
Gotowe kopytka podawaj posypane posiekanymi listkami szałwii.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej