SZAGÓWKI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SZAGÓWKI

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ZIEMNIAKI OBRAĆ I UGOTOWAĆ, CIEPŁE ZMIELIĆ. POSOLIĆ, POPIEPRZYĆ, DODAĆ JAJKO, MĄKĘ. ( TROCHĘ MNIEJ NIŻ PÓŁ NA PÓŁ, OK. 8 ŁYŻEK ).

Krok 2

WYROBIĆ CIASTO, POKROIĆ NA KAWAŁKI. Z KAŻDEGO KAWAŁKA WYTOCZYĆ WAŁEK I POKROIĆ SZAGÓWKI. WRZUCIĆ NA WRZĄCĄ, OSOLONĄ WODĘ, AŻ SIĘ ZAGOTUJĄ I WYPŁYNĄ.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SZAGÓWKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SZAGÓWKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SZAGÓWKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SZAGÓWKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SZAGÓWKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SZAGÓWKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SZAGÓWKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SZAGÓWKI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej