SZAGÓWKI

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

14

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ZIEMNIAKI OBRAĆ I UGOTOWAĆ, CIEPŁE ZMIELIĆ. POSOLIĆ, POPIEPRZYĆ, DODAĆ JAJKO, MĄKĘ. ( TROCHĘ MNIEJ NIŻ PÓŁ NA PÓŁ, OK. 8 ŁYŻEK ).

Krok 2

WYROBIĆ CIASTO, POKROIĆ NA KAWAŁKI. Z KAŻDEGO KAWAŁKA WYTOCZYĆ WAŁEK I POKROIĆ SZAGÓWKI. WRZUCIĆ NA WRZĄCĄ, OSOLONĄ WODĘ, AŻ SIĘ ZAGOTUJĄ I WYPŁYNĄ.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SZAGÓWKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SZAGÓWKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SZAGÓWKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SZAGÓWKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SZAGÓWKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SZAGÓWKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SZAGÓWKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej