
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
ZIEMNIAKI OBRAĆ I UGOTOWAĆ, CIEPŁE ZMIELIĆ. POSOLIĆ, POPIEPRZYĆ, DODAĆ JAJKO, MĄKĘ. ( TROCHĘ MNIEJ NIŻ PÓŁ NA PÓŁ, OK. 8 ŁYŻEK ).
Krok 2
WYROBIĆ CIASTO, POKROIĆ NA KAWAŁKI. Z KAŻDEGO KAWAŁKA WYTOCZYĆ WAŁEK I POKROIĆ SZAGÓWKI. WRZUCIĆ NA WRZĄCĄ, OSOLONĄ WODĘ, AŻ SIĘ ZAGOTUJĄ I WYPŁYNĄ.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej