Faszerowana pierś z kurczaka z sosem serowo-bazyliowym
średnie
78 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
3 łyżki
5 sztuk
150 gramów
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
1 łyżka
50 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś opłucz pod bieżącą wodą, osusz i przekrój na dwie części. Delikatnie rozbij każdy kawałek, najlepiej w woreczku foliowym, mięso nie będzie poszarpane.
Krok 2
Oprósz przyprawą Knorr i ziołami prowansalskimi.
Krok 3
Szpinak rozmroź, odciśnij z nadmiaru wody i wymieszaj z pokrojonym w paseczki suszonymi pomidorami i odrobiną soli.
Krok 4
Na kawałki mięsa rozłóż szpinak z pomidorami i zwiń ściśle w roladki. Po wierzchu również posyp mięso przyprawą Knorr.
Krok 5
Roladki zwiń w nasmarowaną oliwą folię aluminiowa tworząc „cukierki”. Piecz w temperaturze 170 stopni przez 30 minut. Po tym czasie odstaw roladki aby lekko wystygły.
Krok 6
Przygotuj sos. Mleko zagotuj. Dodaj przyprawę Knorr, serek topiony oraz cheddar. Mieszaj na małym ogniu aż wszystkie składniki się połączą i sos zgęstnieje. Na końcu dodaj bazylię.
Krok 7
Roladki rozwiń z folii i obsmaż na patelni aby skórka zrobiła się rumiana. Podawaj pokrojone w mniejsze kawałki lub plastry z sosem serowym.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej