
Składniki
null
null
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
3 szklanki
1 opakowanie
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, podlej szklanką wody, wymieszaj z sosem sojowym i duś na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 2
Dodaj mieszankę chińską i duś jeszcze przez kolejne 15 minut.
Krok 3
Filety rybne umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny, odstaw na kilka minut, potnij w kostkę i dodaj do warzyw i ryżu.
Krok 4
Jabłka obierz ze skórki, pokrój w plastry i dodaj do potrawy.
Krok 5
Dopraw do smaku i podduś jeszcze przez kilka minut. Posyp rodzynkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej