Smaczna ryba na sposób azjatycki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna ryba na sposób azjatycki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

3 szklanki

1 opakowanie

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, podlej szklanką wody, wymieszaj z sosem sojowym i duś na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 2

Dodaj mieszankę chińską i duś jeszcze przez kolejne 15 minut.

Krok 3

Filety rybne umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny, odstaw na kilka minut, potnij w kostkę i dodaj do warzyw i ryżu.

Krok 4

Jabłka obierz ze skórki, pokrój w plastry i dodaj do potrawy.

Krok 5

Dopraw do smaku i podduś jeszcze przez kilka minut. Posyp rodzynkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej