
Składniki
null
null
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
3 szklanki
1 opakowanie
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, podlej szklanką wody, wymieszaj z sosem sojowym i duś na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 2
Dodaj mieszankę chińską i duś jeszcze przez kolejne 15 minut.
Krok 3
Filety rybne umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny, odstaw na kilka minut, potnij w kostkę i dodaj do warzyw i ryżu.
Krok 4
Jabłka obierz ze skórki, pokrój w plastry i dodaj do potrawy.
Krok 5
Dopraw do smaku i podduś jeszcze przez kilka minut. Posyp rodzynkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej