Smaczna ryba na sposób azjatycki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna ryba na sposób azjatycki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

3 szklanki

1 opakowanie

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, podlej szklanką wody, wymieszaj z sosem sojowym i duś na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 2

Dodaj mieszankę chińską i duś jeszcze przez kolejne 15 minut.

Krok 3

Filety rybne umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny, odstaw na kilka minut, potnij w kostkę i dodaj do warzyw i ryżu.

Krok 4

Jabłka obierz ze skórki, pokrój w plastry i dodaj do potrawy.

Krok 5

Dopraw do smaku i podduś jeszcze przez kilka minut. Posyp rodzynkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej