
Składniki
null
null
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
3 szklanki
1 opakowanie
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, podlej szklanką wody, wymieszaj z sosem sojowym i duś na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 2
Dodaj mieszankę chińską i duś jeszcze przez kolejne 15 minut.
Krok 3
Filety rybne umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny, odstaw na kilka minut, potnij w kostkę i dodaj do warzyw i ryżu.
Krok 4
Jabłka obierz ze skórki, pokrój w plastry i dodaj do potrawy.
Krok 5
Dopraw do smaku i podduś jeszcze przez kilka minut. Posyp rodzynkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej