Smaczna ryba na sposób azjatycki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna ryba na sposób azjatycki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

3 szklanki

1 opakowanie

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, podlej szklanką wody, wymieszaj z sosem sojowym i duś na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 2

Dodaj mieszankę chińską i duś jeszcze przez kolejne 15 minut.

Krok 3

Filety rybne umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny, odstaw na kilka minut, potnij w kostkę i dodaj do warzyw i ryżu.

Krok 4

Jabłka obierz ze skórki, pokrój w plastry i dodaj do potrawy.

Krok 5

Dopraw do smaku i podduś jeszcze przez kilka minut. Posyp rodzynkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna ryba na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej