Wieprzowina z ryżem curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z ryżem curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

3 łyżki

80 dekagramów

1 szczypta

10 dekagramów

2 łyżki

2 łyżki

2 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

20 dekagramów

6 łyżek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu. Po 10 minutach gotowania dodaj do niego rodzynki.

Krok 2

Pory umyj, oczyść i pokrój w krążki. Schab pokrój w paski, a natkę posiekaj.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć mięso i podsmaż. Dopraw solą i białym pieprzem, po czym dodaj pory. Podsmaż przez chwilę.

Krok 4

Dolej bulion, przykryj pokrywką i duś przez 5 minut.

Krok 5

Mąkę rozprowadź w śmietanie i dodaj do mięsa. Wrzuć posiekaną natkę pietruszki. Dopraw czarnym pieprzem i solą, a do ryżu dodaj curry.

Krok 6

Mięso połącz z ryżem i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej