Wieprzowina z ryżem curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z ryżem curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

3 łyżki

80 dekagramów

1 szczypta

10 dekagramów

2 łyżki

2 łyżki

2 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

20 dekagramów

6 łyżek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu. Po 10 minutach gotowania dodaj do niego rodzynki.

Krok 2

Pory umyj, oczyść i pokrój w krążki. Schab pokrój w paski, a natkę posiekaj.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć mięso i podsmaż. Dopraw solą i białym pieprzem, po czym dodaj pory. Podsmaż przez chwilę.

Krok 4

Dolej bulion, przykryj pokrywką i duś przez 5 minut.

Krok 5

Mąkę rozprowadź w śmietanie i dodaj do mięsa. Wrzuć posiekaną natkę pietruszki. Dopraw czarnym pieprzem i solą, a do ryżu dodaj curry.

Krok 6

Mięso połącz z ryżem i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej