Curry z mięsa mielonego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z mięsa mielonego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

3 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

5 dekagramów

1 łyżka

1 łyżeczka

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój drobno. Marchew oczyść i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i marchew. Podsmaż i dodaj mięso. Smaż przez 4 minuty.

Krok 3

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa i dolej pół szklanki wody.

Krok 4

Rodzynki wypłucz i wrzuć do mięsa. Posól i duś przez 30 minut na wolnym ogniu.

Krok 5

Pod koniec wsyp curry i wymieszaj. Danie podawaj z ryżem i udekorowane zieleniną.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Babka Wielkanocna
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej