Curry z mięsa mielonego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

647

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

3 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

5 dekagramów

1 łyżka

1 łyżeczka

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój drobno. Marchew oczyść i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i marchew. Podsmaż i dodaj mięso. Smaż przez 4 minuty.

Krok 3

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa i dolej pół szklanki wody.

Krok 4

Rodzynki wypłucz i wrzuć do mięsa. Posól i duś przez 30 minut na wolnym ogniu.

Krok 5

Pod koniec wsyp curry i wymieszaj. Danie podawaj z ryżem i udekorowane zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej