Curry z mięsa mielonego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z mięsa mielonego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

3 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

5 dekagramów

1 łyżka

1 łyżeczka

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój drobno. Marchew oczyść i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i marchew. Podsmaż i dodaj mięso. Smaż przez 4 minuty.

Krok 3

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa i dolej pół szklanki wody.

Krok 4

Rodzynki wypłucz i wrzuć do mięsa. Posól i duś przez 30 minut na wolnym ogniu.

Krok 5

Pod koniec wsyp curry i wymieszaj. Danie podawaj z ryżem i udekorowane zieleniną.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sernik z krówkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej