
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
3 sztuki
3 sztuki
1 szczypta
5 dekagramów
1 łyżka
1 łyżeczka
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i pokrój drobno. Marchew oczyść i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i marchew. Podsmaż i dodaj mięso. Smaż przez 4 minuty.
Krok 3
Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa i dolej pół szklanki wody.
Krok 4
Rodzynki wypłucz i wrzuć do mięsa. Posól i duś przez 30 minut na wolnym ogniu.
Krok 5
Pod koniec wsyp curry i wymieszaj. Danie podawaj z ryżem i udekorowane zieleniną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej