
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
3 sztuki
3 sztuki
1 szczypta
5 dekagramów
1 łyżka
1 łyżeczka
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i pokrój drobno. Marchew oczyść i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i marchew. Podsmaż i dodaj mięso. Smaż przez 4 minuty.
Krok 3
Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa i dolej pół szklanki wody.
Krok 4
Rodzynki wypłucz i wrzuć do mięsa. Posól i duś przez 30 minut na wolnym ogniu.
Krok 5
Pod koniec wsyp curry i wymieszaj. Danie podawaj z ryżem i udekorowane zieleniną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej