Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie
łatwe
110 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
300 mililitrów
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
60 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Golonki obsmaż na mocno rozgrzanej patelni, aż nabiorą rumianej barwy.
Krok 2
Następnie przełóż mięso do naczynia żaroodpornego.
Krok 3
Na drugiej patelni rozgrzej olej i podsmaż najpierw pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, następnie koncentrat pomidorowy.
Krok 4
Wlej wino i dodaj Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość gotuj ok. 10 minut.
Krok 5
Teraz dodaj do sosu startą marchewkę, pomidora pokrojonego w drobną kostkę i odcedzoną ciecierzycę. Ponownie zagotuj sos.
Krok 6
Zalej mięso sosem. Naczynie żaroodporne przykryj folią aluminiową i całość piecz w temperaturze 160 °C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej