Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie
łatwe
111 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
300 mililitrów
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
60 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Golonki obsmaż na mocno rozgrzanej patelni, aż nabiorą rumianej barwy.
Krok 2
Następnie przełóż mięso do naczynia żaroodpornego.
Krok 3
Na drugiej patelni rozgrzej olej i podsmaż najpierw pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, następnie koncentrat pomidorowy.
Krok 4
Wlej wino i dodaj Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość gotuj ok. 10 minut.
Krok 5
Teraz dodaj do sosu startą marchewkę, pomidora pokrojonego w drobną kostkę i odcedzoną ciecierzycę. Ponownie zagotuj sos.
Krok 6
Zalej mięso sosem. Naczynie żaroodporne przykryj folią aluminiową i całość piecz w temperaturze 160 °C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































