Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

64 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

300 mililitrów

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki obsmaż na mocno rozgrzanej patelni, aż nabiorą rumianej barwy.

Krok 2

Następnie przełóż mięso do naczynia żaroodpornego.

Krok 3

Na drugiej patelni rozgrzej olej i podsmaż najpierw pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, następnie koncentrat pomidorowy.

Krok 4

Wlej wino i dodaj Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość gotuj ok. 10 minut.

Krok 5

Teraz dodaj do sosu startą marchewkę, pomidora pokrojonego w drobną kostkę i odcedzoną ciecierzycę. Ponownie zagotuj sos.

Krok 6

Zalej mięso sosem. Naczynie żaroodporne przykryj folią aluminiową i całość piecz w temperaturze 160 °C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej