Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

64 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

300 mililitrów

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki obsmaż na mocno rozgrzanej patelni, aż nabiorą rumianej barwy.

Krok 2

Następnie przełóż mięso do naczynia żaroodpornego.

Krok 3

Na drugiej patelni rozgrzej olej i podsmaż najpierw pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, następnie koncentrat pomidorowy.

Krok 4

Wlej wino i dodaj Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość gotuj ok. 10 minut.

Krok 5

Teraz dodaj do sosu startą marchewkę, pomidora pokrojonego w drobną kostkę i odcedzoną ciecierzycę. Ponownie zagotuj sos.

Krok 6

Zalej mięso sosem. Naczynie żaroodporne przykryj folią aluminiową i całość piecz w temperaturze 160 °C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej