Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie
łatwe
100 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
300 mililitrów
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
60 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Golonki obsmaż na mocno rozgrzanej patelni, aż nabiorą rumianej barwy.
Krok 2
Następnie przełóż mięso do naczynia żaroodpornego.
Krok 3
Na drugiej patelni rozgrzej olej i podsmaż najpierw pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, następnie koncentrat pomidorowy.
Krok 4
Wlej wino i dodaj Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość gotuj ok. 10 minut.
Krok 5
Teraz dodaj do sosu startą marchewkę, pomidora pokrojonego w drobną kostkę i odcedzoną ciecierzycę. Ponownie zagotuj sos.
Krok 6
Zalej mięso sosem. Naczynie żaroodporne przykryj folią aluminiową i całość piecz w temperaturze 160 °C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej