Schab duszony na ostro

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab lekko rozbijamy, oprószamy przyprawami i obsmażamy na oliwie z obu stron.

Krok 2

Podlewamy bulionem mieszamy.

Krok 3

dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Schab po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej