Schab duszony na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab duszony na ostro

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab lekko rozbijamy, oprószamy przyprawami i obsmażamy na oliwie z obu stron.

Krok 2

Podlewamy bulionem mieszamy.

Krok 3

dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Schab po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej