
Składniki
400 gramów
1 sztuka
30 mililitrów
30 mililitrów
40 mililitrów
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój w plastry, a następnie w paski.

Krok 2
Kostkę rosołową Knorr rozetrzyj z olejem sezamowym i zamarynuj w niej mięso.

Krok 3
Jabłka obierz, wytnij gniazda i pokrój w cząstki. Czosnek, chili oraz imbir drobno posiekaj.

Krok 4
Na patelni rozgrzej olej, dodaj schab i podsmaż, aż nabierze złotego koloru.

Krok 5
Dodaj cząstki jabłek, posiekany imbir, czosnek i chili.

Krok 6
Dodaj sos sojowy i smaż kilka minut, aż jabłka zmiękną, ale nie rozpadną się. Podawaj posypane posiekaną kolendrą.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Schab z jabłkami
Schab z jabłkami to smaczne urozmaicenie klasycznie pieczonego lub faszerowanego mięsa. Ta potrawa charakteryzuje się lekko słodkim posmakiem i intensywnym zapachem imbiru. Do jego przygotowania wykorzystaj dowolny gatunek jabłek (winne, słodkie, kwaśne bądź cierpkie). Wybrane skontrastuj z czosnkiem oraz pikantną papryczką chili. Wszystkie składniki podsmaż razem, uważając, żeby owoce się nie rozpadły. Jabłka dobrze skomponują się także ze słodką gruszką. Ich smak świetnie podkreśli drobno posiekany imbir, który możesz połączyć ze szczyptą cynamonu lub wanilii. Schab przed smażeniem zamarynuj w oleju sezamowym wymieszanym z bulionem drobiowym, który ewentualnie zastąpić możesz warzywnym. Przygotowane mięso wstaw do piekarnika i piecz je, aż będzie miękkie lub smaż je na rozgrzanym tłuszczu. Danie podawaj na ciepło, oprószone posiekaną kolendrą, natką pietruszki lub koperkiem. Będzie smaczne w połączeniu z gotowanymi ziemniakami, ryżem, kaszą oraz chrupiącym pieczywem. Wydrukuj listę składników i przygotuj schab z jabłkami.