Wołowina Ame Hnat przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina Ame Hnat

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
276 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

215 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

5 sztuk

2 łyżeczki

6 łyżek

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrój w paski. Dwie cebule posiekaj, a czosnek zmiażdż.

Wołowina Ame Hnat - Krok 1

Krok 2

Do miseczki wrzuć czosnek, posiekane cebule oraz chili, imbir i kurkumę. Wszystko zmiksuj.

Wołowina Ame Hnat - Krok 2

Krok 4

Następnie dodaj mięso. Całość smaż przez około 10 minut.

Wołowina Ame Hnat - Krok 4

Krok 6

W tym czasie kolejne dwie cebule pokrój w paski i podsmaż na brązowo. Wołowinę podawaj z ryżem, posypaną podsmażoną cebulą.

Wołowina Ame Hnat - Krok 6

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć pastę i smaż przez 10 minut.

Wołowina Ame Hnat - Krok 3

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody. Wlej do mięsa, dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Wołowina Ame Hnat - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Bogus Ferszt

    Bogus Ferszt , 13.06.2018

    Mama lubi przynajmniej to.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wołowina Ame HnatWołowina Ame Hnat

Wołowinę pokrój w paski. Dwie cebule posiekaj, a czosnek zmiażdż.