Wołowina Ame Hnat przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina Ame Hnat

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
276 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

215 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

5 sztuk

2 łyżeczki

6 łyżek

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrój w paski. Dwie cebule posiekaj, a czosnek zmiażdż.

Wołowina Ame Hnat - Krok 1

Krok 2

Do miseczki wrzuć czosnek, posiekane cebule oraz chili, imbir i kurkumę. Wszystko zmiksuj.

Wołowina Ame Hnat - Krok 2

Krok 4

Następnie dodaj mięso. Całość smaż przez około 10 minut.

Wołowina Ame Hnat - Krok 4

Krok 6

W tym czasie kolejne dwie cebule pokrój w paski i podsmaż na brązowo. Wołowinę podawaj z ryżem, posypaną podsmażoną cebulą.

Wołowina Ame Hnat - Krok 6

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć pastę i smaż przez 10 minut.

Wołowina Ame Hnat - Krok 3

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody. Wlej do mięsa, dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Wołowina Ame Hnat - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Bogus Ferszt

    Bogus Ferszt , 13.06.2018

    Mama lubi przynajmniej to.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wołowina Ame HnatWołowina Ame Hnat

Wołowinę pokrój w paski. Dwie cebule posiekaj, a czosnek zmiażdż.