
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
5 sztuk
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżeczki
6 łyżek
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę pokrój w paski. Dwie cebule posiekaj, a czosnek zmiażdż.
Krok 2
Do miseczki wrzuć czosnek, posiekane cebule oraz chili, imbir i kurkumę. Wszystko zmiksuj.
Krok 4
Następnie dodaj mięso. Całość smaż przez około 10 minut.
Krok 6
W tym czasie kolejne dwie cebule pokrój w paski i podsmaż na brązowo. Wołowinę podawaj z ryżem, posypaną podsmażoną cebulą.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć pastę i smaż przez 10 minut.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody. Wlej do mięsa, dokładnie wymieszaj i zagotuj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej