
Składniki
4 sztuki
1 szklanka
5 sztuk
2 łyżeczki
6 łyżek
1 opakowanie
2 łyżki
1 łyżka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę pokrój w paski. Dwie cebule posiekaj, a czosnek zmiażdż.

Krok 2
Do miseczki wrzuć czosnek, posiekane cebule oraz chili, imbir i kurkumę. Wszystko zmiksuj.

Krok 4
Następnie dodaj mięso. Całość smaż przez około 10 minut.

Krok 6
W tym czasie kolejne dwie cebule pokrój w paski i podsmaż na brązowo. Wołowinę podawaj z ryżem, posypaną podsmażoną cebulą.

Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć pastę i smaż przez 10 minut.

Krok 5
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody. Wlej do mięsa, dokładnie wymieszaj i zagotuj.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej