
Składniki
4 sztuki
1 szklanka
5 sztuk
2 łyżeczki
6 łyżek
1 opakowanie
2 łyżki
1 łyżka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę pokrój w paski. Dwie cebule posiekaj, a czosnek zmiażdż.

Krok 2
Do miseczki wrzuć czosnek, posiekane cebule oraz chili, imbir i kurkumę. Wszystko zmiksuj.

Krok 4
Następnie dodaj mięso. Całość smaż przez około 10 minut.

Krok 6
W tym czasie kolejne dwie cebule pokrój w paski i podsmaż na brązowo. Wołowinę podawaj z ryżem, posypaną podsmażoną cebulą.

Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć pastę i smaż przez 10 minut.

Krok 5
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody. Wlej do mięsa, dokładnie wymieszaj i zagotuj.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej