Wołowina Ame Hnat przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina Ame Hnat

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

272 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

204 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

5 sztuk

2 łyżeczki

6 łyżek

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrój w paski. Dwie cebule posiekaj, a czosnek zmiażdż.

Wołowina Ame Hnat - Krok 1

Krok 2

Do miseczki wrzuć czosnek, posiekane cebule oraz chili, imbir i kurkumę. Wszystko zmiksuj.

Wołowina Ame Hnat - Krok 2

Krok 4

Następnie dodaj mięso. Całość smaż przez około 10 minut.

Wołowina Ame Hnat - Krok 4

Krok 6

W tym czasie kolejne dwie cebule pokrój w paski i podsmaż na brązowo. Wołowinę podawaj z ryżem, posypaną podsmażoną cebulą.

Wołowina Ame Hnat - Krok 6

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć pastę i smaż przez 10 minut.

Wołowina Ame Hnat - Krok 3

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody. Wlej do mięsa, dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Wołowina Ame Hnat - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Bogus Ferszt

    Bogus Ferszt , 13.06.2018

    Mama lubi przynajmniej to.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina Ame Hnat - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wołowina z warzywami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wołowina Ame HnatWołowina Ame Hnat

Wołowinę pokrój w paski. Dwie cebule posiekaj, a czosnek zmiażdż.