Bakłażan w sosie czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Bakłażan w sosie czosnkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

277 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

178 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj w misce sosy, ocet, cukier i 1/3 szklanki wody. Dodaj rozkruszone mini kostki Knorr.

Bakłażan w sosie czosnkowym - Krok 1

Krok 2

Pokrój bakłażany w długie paski i smaż je do zbrązowienia na mocno rozgrzanym oleju (3 łyżki).

Bakłażan w sosie czosnkowym - Krok 2

Krok 3

Teraz na jednej łyżce oleju smaż posiekany imbir, czosnek i mięso. Wszystko smaż przez około 10 minut.

Bakłażan w sosie czosnkowym - Krok 3

Krok 4

Dodaj bakłażan i przygotowany sos i smaż jeszcze przez 5 minut. Przed podaniem posyp danie cebulką pokrojoną w paski.

Bakłażan w sosie czosnkowym - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażan w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażan w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażan w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażan w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażan w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażan w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażan w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placuszki warzywne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej