Składniki
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj w misce sosy, ocet, cukier i 1/3 szklanki wody. Dodaj rozkruszone mini kostki Knorr.
Krok 2
Pokrój bakłażany w długie paski i smaż je do zbrązowienia na mocno rozgrzanym oleju (3 łyżki).
Krok 3
Teraz na jednej łyżce oleju smaż posiekany imbir, czosnek i mięso. Wszystko smaż przez około 10 minut.
Krok 4
Dodaj bakłażan i przygotowany sos i smaż jeszcze przez 5 minut. Przed podaniem posyp danie cebulką pokrojoną w paski.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej