Bakłażan w sosie czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażan w sosie czosnkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

297 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

207 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj w misce sosy, ocet, cukier i 1/3 szklanki wody. Dodaj rozkruszone mini kostki Knorr.

Bakłażan w sosie czosnkowym - Krok 1

Krok 2

Pokrój bakłażany w długie paski i smaż je do zbrązowienia na mocno rozgrzanym oleju (3 łyżki).

Bakłażan w sosie czosnkowym - Krok 2

Krok 3

Teraz na jednej łyżce oleju smaż posiekany imbir, czosnek i mięso. Wszystko smaż przez około 10 minut.

Bakłażan w sosie czosnkowym - Krok 3

Krok 4

Dodaj bakłażan i przygotowany sos i smaż jeszcze przez 5 minut. Przed podaniem posyp danie cebulką pokrojoną w paski.

Bakłażan w sosie czosnkowym - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażan w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażan w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażan w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażan w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażan w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażan w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażan w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażan w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek lotaryński
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej