Bakłażan w sosie czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażan w sosie czosnkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
303 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

115 osób wydrukowało

Pobierz pdf

233 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj w misce sosy, ocet, cukier i 1/3 szklanki wody. Dodaj rozkruszone mini kostki Knorr.

Bakłażan w sosie czosnkowym - Krok 1

Krok 2

Pokrój bakłażany w długie paski i smaż je do zbrązowienia na mocno rozgrzanym oleju (3 łyżki).

Bakłażan w sosie czosnkowym - Krok 2

Krok 3

Teraz na jednej łyżce oleju smaż posiekany imbir, czosnek i mięso. Wszystko smaż przez około 10 minut.

Bakłażan w sosie czosnkowym - Krok 3

Krok 4

Dodaj bakłażan i przygotowany sos i smaż jeszcze przez 5 minut. Przed podaniem posyp danie cebulką pokrojoną w paski.

Bakłażan w sosie czosnkowym - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażan w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażan w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażan w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażan w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażan w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażan w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażan w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażan w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bakłażan w sosie czosnkowymBakłażan w sosie czosnkowym

Zmieszaj w misce sosy, ocet, cukier i 1/3 szklanki wody. Dodaj rozkruszone mini kostki Knorr.