
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj w misce sosy, ocet, cukier i 1/3 szklanki wody. Dodaj rozkruszone mini kostki Knorr.

Krok 2
Pokrój bakłażany w długie paski i smaż je do zbrązowienia na mocno rozgrzanym oleju (3 łyżki).

Krok 3
Teraz na jednej łyżce oleju smaż posiekany imbir, czosnek i mięso. Wszystko smaż przez około 10 minut.

Krok 4
Dodaj bakłażan i przygotowany sos i smaż jeszcze przez 5 minut. Przed podaniem posyp danie cebulką pokrojoną w paski.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































Bakłażan w sosie czosnkowym

