
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj w misce sosy, ocet, cukier i 1/3 szklanki wody. Dodaj rozkruszone mini kostki Knorr.

Krok 2
Pokrój bakłażany w długie paski i smaż je do zbrązowienia na mocno rozgrzanym oleju (3 łyżki).

Krok 3
Teraz na jednej łyżce oleju smaż posiekany imbir, czosnek i mięso. Wszystko smaż przez około 10 minut.

Krok 4
Dodaj bakłażan i przygotowany sos i smaż jeszcze przez 5 minut. Przed podaniem posyp danie cebulką pokrojoną w paski.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej