Kolorowa surówka zimowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa surówka zimowa

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa myjemy pod bieżącą wodą. Paprykę rozkrawamy i oczyszczamy z nasion. Kukurydzę odcedzamy z zalewy.

Krok 2

Kapustę pekińską i paprykę kroimy w paski, rzodkiewki w plasterki, a cukinię w półplasterki. Dodajemy kukurydzę.

Krok 3

Całość mieszamy razem z sosem koperkowo-ziołowym Knorr rozrobionym z wodą i oliwą z oliwek. Surówka najlepiej komponuje się z pieczonym lub duszonym mięsem wołowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej