Kolorowa surówka zimowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa surówka zimowa

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa myjemy pod bieżącą wodą. Paprykę rozkrawamy i oczyszczamy z nasion. Kukurydzę odcedzamy z zalewy.

Krok 2

Kapustę pekińską i paprykę kroimy w paski, rzodkiewki w plasterki, a cukinię w półplasterki. Dodajemy kukurydzę.

Krok 3

Całość mieszamy razem z sosem koperkowo-ziołowym Knorr rozrobionym z wodą i oliwą z oliwek. Surówka najlepiej komponuje się z pieczonym lub duszonym mięsem wołowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej