Kolorowa surówka zimowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa surówka zimowa

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa myjemy pod bieżącą wodą. Paprykę rozkrawamy i oczyszczamy z nasion. Kukurydzę odcedzamy z zalewy.

Krok 2

Kapustę pekińską i paprykę kroimy w paski, rzodkiewki w plasterki, a cukinię w półplasterki. Dodajemy kukurydzę.

Krok 3

Całość mieszamy razem z sosem koperkowo-ziołowym Knorr rozrobionym z wodą i oliwą z oliwek. Surówka najlepiej komponuje się z pieczonym lub duszonym mięsem wołowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej