
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa myjemy pod bieżącą wodą. Paprykę rozkrawamy i oczyszczamy z nasion. Kukurydzę odcedzamy z zalewy.
Krok 2
Kapustę pekińską i paprykę kroimy w paski, rzodkiewki w plasterki, a cukinię w półplasterki. Dodajemy kukurydzę.
Krok 3
Całość mieszamy razem z sosem koperkowo-ziołowym Knorr rozrobionym z wodą i oliwą z oliwek. Surówka najlepiej komponuje się z pieczonym lub duszonym mięsem wołowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej