Kolorowa surówka zimowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa surówka zimowa

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa myjemy pod bieżącą wodą. Paprykę rozkrawamy i oczyszczamy z nasion. Kukurydzę odcedzamy z zalewy.

Krok 2

Kapustę pekińską i paprykę kroimy w paski, rzodkiewki w plasterki, a cukinię w półplasterki. Dodajemy kukurydzę.

Krok 3

Całość mieszamy razem z sosem koperkowo-ziołowym Knorr rozrobionym z wodą i oliwą z oliwek. Surówka najlepiej komponuje się z pieczonym lub duszonym mięsem wołowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kolorowa sałatka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej