Kolorowa surówka zimowa

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa myjemy pod bieżącą wodą. Paprykę rozkrawamy i oczyszczamy z nasion. Kukurydzę odcedzamy z zalewy.

Krok 2

Kapustę pekińską i paprykę kroimy w paski, rzodkiewki w plasterki, a cukinię w półplasterki. Dodajemy kukurydzę.

Krok 3

Całość mieszamy razem z sosem koperkowo-ziołowym Knorr rozrobionym z wodą i oliwą z oliwek. Surówka najlepiej komponuje się z pieczonym lub duszonym mięsem wołowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa surówka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej