Skrzydełka pięciu smaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka pięciu smaków

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

12 sztuk

3 łyżki

100 gramów

5 łyżek

1 łyżka

2 łyżeczki

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę wraz z zalewą przetrzyj przez sitko, dodaj do niej sos sojowy i łyżeczkę przyprawy 5 smaków. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Skrzydełka umyj i odetnij końcówki. Posyp przyprawą Knorr.

Krok 5

Skrzydełka kładź na rozgrzany olej i smaż z obu stron po ok. 5 minut. Następnie jeszcze piecz przez 20 minut w 180 stopniach Podawaj na ryżu polane sosem.

Krok 3

Następnie obtocz w masie z fasoli oraz oprósz mąką. Odstaw je na 2 godziny.

Krok 4

Ketchup wymieszaj z majonezem, resztą przyprawy 5 smaków, posiekanym czosnkiem i chili oraz octem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Nalewka z pigwy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej