Skrzydełka pięciu smaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka pięciu smaków

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

12 sztuk

3 łyżki

100 gramów

5 łyżek

1 łyżka

2 łyżeczki

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę wraz z zalewą przetrzyj przez sitko, dodaj do niej sos sojowy i łyżeczkę przyprawy 5 smaków. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Skrzydełka umyj i odetnij końcówki. Posyp przyprawą Knorr.

Krok 5

Skrzydełka kładź na rozgrzany olej i smaż z obu stron po ok. 5 minut. Następnie jeszcze piecz przez 20 minut w 180 stopniach Podawaj na ryżu polane sosem.

Krok 3

Następnie obtocz w masie z fasoli oraz oprósz mąką. Odstaw je na 2 godziny.

Krok 4

Ketchup wymieszaj z majonezem, resztą przyprawy 5 smaków, posiekanym czosnkiem i chili oraz octem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej