Skrzydełka pięciu smaków

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

4 łyżki

100 gramów

1 łyżka

1 opakowanie

4 łyżki

2 łyżeczki

3 łyżki

12 sztuk

4 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę wraz z zalewą przetrzyj przez sitko, dodaj do niej sos sojowy i łyżeczkę przyprawy 5 smaków. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Skrzydełka umyj i odetnij końcówki. Posyp przyprawą Knorr.

Krok 5

Skrzydełka kładź na rozgrzany olej i smaż z obu stron po ok. 5 minut. Następnie jeszcze piecz przez 20 minut w 180 stopniach Podawaj na ryżu polane sosem.

Krok 3

Następnie obtocz w masie z fasoli oraz oprósz mąką. Odstaw je na 2 godziny.

Krok 4

Ketchup wymieszaj z majonezem, resztą przyprawy 5 smaków, posiekanym czosnkiem i chili oraz octem.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Zupa seczuańska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Przyprawa do złotego kurczaka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej