Imbirowy kurczak z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Imbirowy kurczak z fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
112 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

154 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

254 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój w kostkę kurczaka, a czosnek i obrany imbir w plasterki. Następnie marynuj kurczaka przez 30 minut z olejem sezamowym, oliwą, sosem sojowym, czosnkiem i imbirem.

Imbirowy kurczak z fasolą - Krok 1

Krok 2

Podsmaż w woku zamarynowanego wcześniej kurczaka z czosnkiem i imbirem

Imbirowy kurczak z fasolą - Krok 2

Krok 3

Dodaj do niego siekane chilli, kiełki bambusa, mrożone warzywa, sos z czarnej fasoli, kasztany z zalewy, fistaszki i wymieszaj wszystko.

Imbirowy kurczak z fasolą - Krok 3

Krok 4

Dodaj Bulionetkę drobiową Knorr i całość duś jeszcze przez 10 minut. Dokładnie wymieszaj potrawę. Podawaj z ryżem lub chińskim makaronem.

Imbirowy kurczak z fasolą - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Imbirowy kurczak z fasoląImbirowy kurczak z fasolą

Skrój w kostkę kurczaka, a czosnek i obrany imbir w plasterki. Następnie marynuj kurczaka przez 30 minut z olejem sezamowym, oliwą, sosem sojowym, czosnkiem i imbirem.