
Składniki
450 gramów
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrój w kostkę kurczaka, a czosnek i obrany imbir w plasterki. Następnie marynuj kurczaka przez 30 minut z olejem sezamowym, oliwą, sosem sojowym, czosnkiem i imbirem.

Krok 2
Podsmaż w woku zamarynowanego wcześniej kurczaka z czosnkiem i imbirem

Krok 3
Dodaj do niego siekane chilli, kiełki bambusa, mrożone warzywa, sos z czarnej fasoli, kasztany z zalewy, fistaszki i wymieszaj wszystko.

Krok 4
Dodaj Bulionetkę drobiową Knorr i całość duś jeszcze przez 10 minut. Dokładnie wymieszaj potrawę. Podawaj z ryżem lub chińskim makaronem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej