Imbirowy kurczak z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Imbirowy kurczak z fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
112 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

156 osób wydrukowało

Pobierz pdf

255 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój w kostkę kurczaka, a czosnek i obrany imbir w plasterki. Następnie marynuj kurczaka przez 30 minut z olejem sezamowym, oliwą, sosem sojowym, czosnkiem i imbirem.

Imbirowy kurczak z fasolą - Krok 1

Krok 2

Podsmaż w woku zamarynowanego wcześniej kurczaka z czosnkiem i imbirem

Imbirowy kurczak z fasolą - Krok 2

Krok 3

Dodaj do niego siekane chilli, kiełki bambusa, mrożone warzywa, sos z czarnej fasoli, kasztany z zalewy, fistaszki i wymieszaj wszystko.

Imbirowy kurczak z fasolą - Krok 3

Krok 4

Dodaj Bulionetkę drobiową Knorr i całość duś jeszcze przez 10 minut. Dokładnie wymieszaj potrawę. Podawaj z ryżem lub chińskim makaronem.

Imbirowy kurczak z fasolą - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Imbirowy kurczak z fasoląImbirowy kurczak z fasolą

Skrój w kostkę kurczaka, a czosnek i obrany imbir w plasterki. Następnie marynuj kurczaka przez 30 minut z olejem sezamowym, oliwą, sosem sojowym, czosnkiem i imbirem.