
Składniki
450 gramów
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrój w kostkę kurczaka, a czosnek i obrany imbir w plasterki. Następnie marynuj kurczaka przez 30 minut z olejem sezamowym, oliwą, sosem sojowym, czosnkiem i imbirem.

Krok 2
Podsmaż w woku zamarynowanego wcześniej kurczaka z czosnkiem i imbirem

Krok 3
Dodaj do niego siekane chilli, kiełki bambusa, mrożone warzywa, sos z czarnej fasoli, kasztany z zalewy, fistaszki i wymieszaj wszystko.

Krok 4
Dodaj Bulionetkę drobiową Knorr i całość duś jeszcze przez 10 minut. Dokładnie wymieszaj potrawę. Podawaj z ryżem lub chińskim makaronem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej