Imbirowy kurczak z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Imbirowy kurczak z fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
112 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

156 osób wydrukowało

Pobierz pdf

254 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój w kostkę kurczaka, a czosnek i obrany imbir w plasterki. Następnie marynuj kurczaka przez 30 minut z olejem sezamowym, oliwą, sosem sojowym, czosnkiem i imbirem.

Imbirowy kurczak z fasolą - Krok 1

Krok 2

Podsmaż w woku zamarynowanego wcześniej kurczaka z czosnkiem i imbirem

Imbirowy kurczak z fasolą - Krok 2

Krok 3

Dodaj do niego siekane chilli, kiełki bambusa, mrożone warzywa, sos z czarnej fasoli, kasztany z zalewy, fistaszki i wymieszaj wszystko.

Imbirowy kurczak z fasolą - Krok 3

Krok 4

Dodaj Bulionetkę drobiową Knorr i całość duś jeszcze przez 10 minut. Dokładnie wymieszaj potrawę. Podawaj z ryżem lub chińskim makaronem.

Imbirowy kurczak z fasolą - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Imbirowy kurczak z fasoląImbirowy kurczak z fasolą

Skrój w kostkę kurczaka, a czosnek i obrany imbir w plasterki. Następnie marynuj kurczaka przez 30 minut z olejem sezamowym, oliwą, sosem sojowym, czosnkiem i imbirem.