Imbirowy kurczak z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Imbirowy kurczak z fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

99 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

138 osób wydrukowało

Pobierz pdf

212 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój w kostkę kurczaka, a czosnek i obrany imbir w plasterki. Następnie marynuj kurczaka przez 30 minut z olejem sezamowym, oliwą, sosem sojowym, czosnkiem i imbirem.

Imbirowy kurczak z fasolą - Krok 1

Krok 2

Podsmaż w woku zamarynowanego wcześniej kurczaka z czosnkiem i imbirem

Imbirowy kurczak z fasolą - Krok 2

Krok 3

Dodaj do niego siekane chilli, kiełki bambusa, mrożone warzywa, sos z czarnej fasoli, kasztany z zalewy, fistaszki i wymieszaj wszystko.

Imbirowy kurczak z fasolą - Krok 3

Krok 4

Dodaj Bulionetkę drobiową Knorr i całość duś jeszcze przez 10 minut. Dokładnie wymieszaj potrawę. Podawaj z ryżem lub chińskim makaronem.

Imbirowy kurczak z fasolą - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Imbirowy kurczak z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej