Omlet z cukinią, dynią i burakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z cukinią, dynią i burakami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

50 mililitrów

2 łyżki

20 gramów

1 łyżka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka wymieszaj ze śmietanką i pokruszona kostką czosnkową. Dynię i buraka obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub zmiksuj. Na patelnię wlej oliwę, włóż cukinię i smaż 10 minut aż odparuje.

Krok 3

Dodaj mieszankę śmietanowo-jajeczną, rozłóż kostki dyni i buraka. Posyp startym parmezanem. Smaż aż jajko się zetnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Omlet po meksykańsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej