Omlet z cukinią, dynią i burakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z cukinią, dynią i burakami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

20 gramów

1 łyżka

2 łyżki

0.5 sztuki

50 mililitrów

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka wymieszaj ze śmietanką i pokruszona kostką czosnkową. Dynię i buraka obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub zmiksuj. Na patelnię wlej oliwę, włóż cukinię i smaż 10 minut aż odparuje.

Krok 3

Dodaj mieszankę śmietanowo-jajeczną, rozłóż kostki dyni i buraka. Posyp startym parmezanem. Smaż aż jajko się zetnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej