
Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
50 mililitrów
2 łyżki
20 gramów
1 łyżka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka wymieszaj ze śmietanką i pokruszona kostką czosnkową. Dynię i buraka obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub zmiksuj. Na patelnię wlej oliwę, włóż cukinię i smaż 10 minut aż odparuje.
Krok 3
Dodaj mieszankę śmietanowo-jajeczną, rozłóż kostki dyni i buraka. Posyp startym parmezanem. Smaż aż jajko się zetnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej