
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
20 gramów
1 łyżka
2 łyżki
0.5 sztuki
50 mililitrów
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka wymieszaj ze śmietanką i pokruszona kostką czosnkową. Dynię i buraka obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub zmiksuj. Na patelnię wlej oliwę, włóż cukinię i smaż 10 minut aż odparuje.
Krok 3
Dodaj mieszankę śmietanowo-jajeczną, rozłóż kostki dyni i buraka. Posyp startym parmezanem. Smaż aż jajko się zetnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej