Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
50 mililitrów
2 łyżki
20 gramów
1 łyżka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka wymieszaj ze śmietanką i pokruszona kostką czosnkową. Dynię i buraka obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub zmiksuj. Na patelnię wlej oliwę, włóż cukinię i smaż 10 minut aż odparuje.
Krok 3
Dodaj mieszankę śmietanowo-jajeczną, rozłóż kostki dyni i buraka. Posyp startym parmezanem. Smaż aż jajko się zetnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej