Omlet z cukinią, dynią i burakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z cukinią, dynią i burakami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

20 gramów

1 łyżka

2 łyżki

0.5 sztuki

50 mililitrów

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka wymieszaj ze śmietanką i pokruszona kostką czosnkową. Dynię i buraka obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub zmiksuj. Na patelnię wlej oliwę, włóż cukinię i smaż 10 minut aż odparuje.

Krok 3

Dodaj mieszankę śmietanowo-jajeczną, rozłóż kostki dyni i buraka. Posyp startym parmezanem. Smaż aż jajko się zetnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z cukinią, dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Omlet tajski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej