Śródziemnomorski omlet ze smażoną brukselką
łatwe
22 osoby zapisały

Składniki
10 sztuk
2 łyżki
1 łyżka
1 gram
1 gram
2 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
1 szczypta
6 sztuk
8 sztuk
1 sztuka
1 gram
6 listki
2 łyżki
4 plastry
2 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebulę i suszone pomidory w kostkę. Na maśle podsmaż cebulę, następnie dodaj przekrojone na połówki brukselki i dopraw wszystkimi przyprawami.
Krok 2
Białka jaja ubij na sztywno, dodają w trakcie sól. Następnie dodaj żółtka, mleko i mąkę i wymieszaj. Dodaj pokojoną w kosteczkę szynkę, żółty ser i pomidory suszone.
Krok 3
Rozgrzej olej na patelni i wylej ciasto. Następnie wrzuć na ciasto brukselkę i świeże połówki pomidorków koktajlowych. Smaż na małym ogniu ok. 3 minuty bez przykrycia i 2 pod przykryciem zarówno z jednej jak i z drugiej strony/ możesz też po 2 minutach smażenia wsadzić patelnię do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.
Krok 4
Podawaj ze świeżą bazylią i parmezanem. Możesz zrobić także domowy sos czosnkowy i posmarować nim omlet.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa pikantna grubo mielona Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej