
Składniki
1 opakowanie
6 sztuk
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 opakowanie
4 szczypty
6 plastrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Roszponkę myjemy. Mandarynki obieramy i dzielimy na kawałeczki. Kulki mozzarelli odsączamy z zalewy.
Krok 2
Na talerzach rozkładamy roszponkę, następnie szynkę parmeńską, kulki mozzarelli, mandarynki, żurawinę i orzeszki nerkowca.
Krok 3
Całość posypujemy przyprawą włoskie zioła i skrapiamy oliwą z oliwek. Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej