Sałatka z mandarynką i żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mandarynką i żurawiną

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

6 sztuk

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

4 szczypty

6 plastrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Roszponkę myjemy. Mandarynki obieramy i dzielimy na kawałeczki. Kulki mozzarelli odsączamy z zalewy.

Krok 2

Na talerzach rozkładamy roszponkę, następnie szynkę parmeńską, kulki mozzarelli, mandarynki, żurawinę i orzeszki nerkowca.

Krok 3

Całość posypujemy przyprawą włoskie zioła i skrapiamy oliwą z oliwek. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej