Sałatka z mandarynką i żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mandarynką i żurawiną

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

6 sztuk

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

4 szczypty

6 plastrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Roszponkę myjemy. Mandarynki obieramy i dzielimy na kawałeczki. Kulki mozzarelli odsączamy z zalewy.

Krok 2

Na talerzach rozkładamy roszponkę, następnie szynkę parmeńską, kulki mozzarelli, mandarynki, żurawinę i orzeszki nerkowca.

Krok 3

Całość posypujemy przyprawą włoskie zioła i skrapiamy oliwą z oliwek. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej