Sałatka z mandarynką i żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mandarynką i żurawiną

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

6 sztuk

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

4 szczypty

6 plastrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Roszponkę myjemy. Mandarynki obieramy i dzielimy na kawałeczki. Kulki mozzarelli odsączamy z zalewy.

Krok 2

Na talerzach rozkładamy roszponkę, następnie szynkę parmeńską, kulki mozzarelli, mandarynki, żurawinę i orzeszki nerkowca.

Krok 3

Całość posypujemy przyprawą włoskie zioła i skrapiamy oliwą z oliwek. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mandarynką i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej