Zapiekanka Macncheese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka Macncheese

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

150 mililitrów

1 opakowanie

70 gramów

80 gramów

200 gramów

180 gramów

1 sztuka

2 garść

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Krok 2

Cebulę drobno posiekaj, podsmaż z pokrojoną w kostkę szynką, zalej Fixem Knorr Macncheese wymieszanym ze śmietanką i mlekiem, po chwili dodaj groszek, makaron i 100g wymieszanych tartych serów, całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Przełóż masę do naczynia żaroodpornego, posyp z wierzchu pozostałym serem i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni góra-dół przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka Macncheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka Macncheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka Macncheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka Macncheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka Macncheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka Macncheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka Macncheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka Macncheese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej