Składniki
100 mililitrów
150 mililitrów
1 opakowanie
70 gramów
80 gramów
200 gramów
180 gramów
1 sztuka
2 garść
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.
Krok 2
Cebulę drobno posiekaj, podsmaż z pokrojoną w kostkę szynką, zalej Fixem Knorr Macncheese wymieszanym ze śmietanką i mlekiem, po chwili dodaj groszek, makaron i 100g wymieszanych tartych serów, całość dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Przełóż masę do naczynia żaroodpornego, posyp z wierzchu pozostałym serem i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni góra-dół przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej