
Składniki
100 mililitrów
150 mililitrów
1 opakowanie
70 gramów
80 gramów
200 gramów
180 gramów
1 sztuka
2 garść
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.
Krok 2
Cebulę drobno posiekaj, podsmaż z pokrojoną w kostkę szynką, zalej Fixem Knorr Macncheese wymieszanym ze śmietanką i mlekiem, po chwili dodaj groszek, makaron i 100g wymieszanych tartych serów, całość dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Przełóż masę do naczynia żaroodpornego, posyp z wierzchu pozostałym serem i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni góra-dół przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej