
Składniki
100 mililitrów
150 mililitrów
1 opakowanie
70 gramów
80 gramów
200 gramów
180 gramów
1 sztuka
2 garść
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.
Krok 2
Cebulę drobno posiekaj, podsmaż z pokrojoną w kostkę szynką, zalej Fixem Knorr Macncheese wymieszanym ze śmietanką i mlekiem, po chwili dodaj groszek, makaron i 100g wymieszanych tartych serów, całość dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Przełóż masę do naczynia żaroodpornego, posyp z wierzchu pozostałym serem i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni góra-dół przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej