Zapiekanka Macncheese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka Macncheese

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

150 mililitrów

1 opakowanie

70 gramów

80 gramów

200 gramów

180 gramów

1 sztuka

2 garść

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Krok 2

Cebulę drobno posiekaj, podsmaż z pokrojoną w kostkę szynką, zalej Fixem Knorr Macncheese wymieszanym ze śmietanką i mlekiem, po chwili dodaj groszek, makaron i 100g wymieszanych tartych serów, całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Przełóż masę do naczynia żaroodpornego, posyp z wierzchu pozostałym serem i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni góra-dół przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka Macncheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka Macncheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka Macncheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka Macncheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka Macncheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka Macncheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka Macncheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka Macncheese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej