Muffiny mac & cheese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffiny mac & cheese

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 łyżki

1 sztuka

50 gramów

1 szklanka

50 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować do miękkości w osolonej wodzie.

Krok 2

W garnku rozpuścić masło. Wymieszać ze śmietaną i fixem. Gotować na małym ogniu, ciągle mieszając.

Krok 3

Dodać starty ser, pieprz i zioła prowansalskie.

Krok 4

Przygotowany sos wymieszać z makaronem.

Krok 5

Makaron z sosem przełożyć do 9 foremek do muffinów wyłożonych papierem do pieczenia.

Krok 6

Piec ok. 25-30 minut w temp. 200°C. Na 5 minut przed końcem pieczenia, muffiny posypać startym parmezanem.

Krok 7

Wyjmować z foremek kilka minut po wyjęciu z piekarnika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej