Muffiny mac & cheese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffiny mac & cheese

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 łyżki

1 sztuka

50 gramów

1 szklanka

50 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować do miękkości w osolonej wodzie.

Krok 2

W garnku rozpuścić masło. Wymieszać ze śmietaną i fixem. Gotować na małym ogniu, ciągle mieszając.

Krok 3

Dodać starty ser, pieprz i zioła prowansalskie.

Krok 4

Przygotowany sos wymieszać z makaronem.

Krok 5

Makaron z sosem przełożyć do 9 foremek do muffinów wyłożonych papierem do pieczenia.

Krok 6

Piec ok. 25-30 minut w temp. 200°C. Na 5 minut przed końcem pieczenia, muffiny posypać startym parmezanem.

Krok 7

Wyjmować z foremek kilka minut po wyjęciu z piekarnika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej