
Składniki
200 gramów
3 łyżki
1 sztuka
50 gramów
1 szklanka
50 gramów
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
Krok 2
W garnku rozpuścić masło. Wymieszać ze śmietaną i fixem. Gotować na małym ogniu, ciągle mieszając.
Krok 3
Dodać starty ser, pieprz i zioła prowansalskie.
Krok 4
Przygotowany sos wymieszać z makaronem.
Krok 5
Makaron z sosem przełożyć do 9 foremek do muffinów wyłożonych papierem do pieczenia.
Krok 6
Piec ok. 25-30 minut w temp. 200°C. Na 5 minut przed końcem pieczenia, muffiny posypać startym parmezanem.
Krok 7
Wyjmować z foremek kilka minut po wyjęciu z piekarnika.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































