
Składniki
200 gramów
3 łyżki
1 sztuka
50 gramów
1 szklanka
50 gramów
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
Krok 2
W garnku rozpuścić masło. Wymieszać ze śmietaną i fixem. Gotować na małym ogniu, ciągle mieszając.
Krok 3
Dodać starty ser, pieprz i zioła prowansalskie.
Krok 4
Przygotowany sos wymieszać z makaronem.
Krok 5
Makaron z sosem przełożyć do 9 foremek do muffinów wyłożonych papierem do pieczenia.
Krok 6
Piec ok. 25-30 minut w temp. 200°C. Na 5 minut przed końcem pieczenia, muffiny posypać startym parmezanem.
Krok 7
Wyjmować z foremek kilka minut po wyjęciu z piekarnika.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej