Muffiny mac & cheese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffiny mac & cheese

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 łyżki

1 sztuka

50 gramów

1 szklanka

50 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować do miękkości w osolonej wodzie.

Krok 2

W garnku rozpuścić masło. Wymieszać ze śmietaną i fixem. Gotować na małym ogniu, ciągle mieszając.

Krok 3

Dodać starty ser, pieprz i zioła prowansalskie.

Krok 4

Przygotowany sos wymieszać z makaronem.

Krok 5

Makaron z sosem przełożyć do 9 foremek do muffinów wyłożonych papierem do pieczenia.

Krok 6

Piec ok. 25-30 minut w temp. 200°C. Na 5 minut przed końcem pieczenia, muffiny posypać startym parmezanem.

Krok 7

Wyjmować z foremek kilka minut po wyjęciu z piekarnika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej