Muffiny mac & cheese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffiny mac & cheese

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 łyżki

1 sztuka

50 gramów

1 szklanka

50 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować do miękkości w osolonej wodzie.

Krok 2

W garnku rozpuścić masło. Wymieszać ze śmietaną i fixem. Gotować na małym ogniu, ciągle mieszając.

Krok 3

Dodać starty ser, pieprz i zioła prowansalskie.

Krok 4

Przygotowany sos wymieszać z makaronem.

Krok 5

Makaron z sosem przełożyć do 9 foremek do muffinów wyłożonych papierem do pieczenia.

Krok 6

Piec ok. 25-30 minut w temp. 200°C. Na 5 minut przed końcem pieczenia, muffiny posypać startym parmezanem.

Krok 7

Wyjmować z foremek kilka minut po wyjęciu z piekarnika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffiny mac & cheese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej