
Składniki
250 gramów
1 szklanka
1 opakowanie
250 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować z odrobiną soli wg przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Na patelni rozgrzać masło, nastęnie wlać 1 szklankę mleka wymieszaną z fixem Mac'n Cheese Knorr. Całość chwilę zagotować.
Krok 3
Do sosu dodać tarty ser cheddar i wymieszać. Podgrzać do momentu rozpuszczenia sera. Pod koniec dodać szczyptę pieprzu.
Krok 4
Na patelnię z sosem wyłożyć ugotowany wcześniej makaron. Całość dokładnie wymieszać. Z wierzchu można posypać jeszcze tartym serem. Jeśli sos wyszedł za gęsty, to można dolać trochę mleka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej