Makaron Mac and cheese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron Mac and cheese

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 szklanka

1 opakowanie

250 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować z odrobiną soli wg przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Na patelni rozgrzać masło, nastęnie wlać 1 szklankę mleka wymieszaną z fixem Mac'n Cheese Knorr. Całość chwilę zagotować.

Krok 3

Do sosu dodać tarty ser cheddar i wymieszać. Podgrzać do momentu rozpuszczenia sera. Pod koniec dodać szczyptę pieprzu.

Krok 4

Na patelnię z sosem wyłożyć ugotowany wcześniej makaron. Całość dokładnie wymieszać. Z wierzchu można posypać jeszcze tartym serem. Jeśli sos wyszedł za gęsty, to można dolać trochę mleka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej