Makaron Mac and cheese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron Mac and cheese

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 szklanka

1 opakowanie

250 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować z odrobiną soli wg przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Na patelni rozgrzać masło, nastęnie wlać 1 szklankę mleka wymieszaną z fixem Mac'n Cheese Knorr. Całość chwilę zagotować.

Krok 3

Do sosu dodać tarty ser cheddar i wymieszać. Podgrzać do momentu rozpuszczenia sera. Pod koniec dodać szczyptę pieprzu.

Krok 4

Na patelnię z sosem wyłożyć ugotowany wcześniej makaron. Całość dokładnie wymieszać. Z wierzchu można posypać jeszcze tartym serem. Jeśli sos wyszedł za gęsty, to można dolać trochę mleka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej