Makaron Mac and cheese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron Mac and cheese

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 szklanka

1 opakowanie

250 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować z odrobiną soli wg przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Na patelni rozgrzać masło, nastęnie wlać 1 szklankę mleka wymieszaną z fixem Mac'n Cheese Knorr. Całość chwilę zagotować.

Krok 3

Do sosu dodać tarty ser cheddar i wymieszać. Podgrzać do momentu rozpuszczenia sera. Pod koniec dodać szczyptę pieprzu.

Krok 4

Na patelnię z sosem wyłożyć ugotowany wcześniej makaron. Całość dokładnie wymieszać. Z wierzchu można posypać jeszcze tartym serem. Jeśli sos wyszedł za gęsty, to można dolać trochę mleka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej