Makaron Mac and cheese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron Mac and cheese

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 szklanka

1 opakowanie

250 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować z odrobiną soli wg przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Na patelni rozgrzać masło, nastęnie wlać 1 szklankę mleka wymieszaną z fixem Mac’n Cheese Knorr. Całość chwilę zagotować.

Krok 3

Do sosu dodać tarty ser cheddar i wymieszać. Podgrzać do momentu rozpuszczenia sera. Pod koniec dodać szczyptę pieprzu.

Krok 4

Na patelnię z sosem wyłożyć ugotowany wcześniej makaron. Całość dokładnie wymieszać. Z wierzchu można posypać jeszcze tartym serem. Jeśli sos wyszedł za gęsty, to można dolać trochę mleka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej