Makaron Mac and cheese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron Mac and cheese

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 szklanka

1 opakowanie

250 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować z odrobiną soli wg przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Na patelni rozgrzać masło, nastęnie wlać 1 szklankę mleka wymieszaną z fixem Mac'n Cheese Knorr. Całość chwilę zagotować.

Krok 3

Do sosu dodać tarty ser cheddar i wymieszać. Podgrzać do momentu rozpuszczenia sera. Pod koniec dodać szczyptę pieprzu.

Krok 4

Na patelnię z sosem wyłożyć ugotowany wcześniej makaron. Całość dokładnie wymieszać. Z wierzchu można posypać jeszcze tartym serem. Jeśli sos wyszedł za gęsty, to można dolać trochę mleka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron Mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej