Polędwica w sosie serowo-pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwica w sosie serowo-pieczarkowym

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

250 gramów

100 gramów

50 gramów

200 mililitrów

4 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuję al dente. Zostawiam trochę wody od gotowania makaronu. Przyda się jak sos będzie za gęsty. Polędwicę oczyszczam z błony, kroję na 2 cm plastry. Dłonią rozbijam każdy kawałek. Jest to delikatne mięso, dlatego nie używam tłuczka. Posypuję solą, pieprzem.

Krok 2

Cebulę drobno kroję i przesmażam na rozgrzanej patelni na oleju. Przekładam na talerz. Pieczarki myję i kroję na plastry. Przesmażam też na patelni na oleju. Przekładam do cebuli. Na patelni smażę też na oleju polędwicę po minucie z każdej strony.

Krok 3

Fix Knorr Macn Cheese przesypuję do miseczki, dodaję mleko i mieszam. Wlewam na patelnię do polędwicy, dodaję masło i gotuję kilka minut aż sos zacznie gęstnieć. Dodaję pieczarki i mieszam. Na końcu wsypuję ugotowany makaron. Podaję z natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwica w sosie serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwica w sosie serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwica w sosie serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwica w sosie serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwica w sosie serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwica w sosie serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwica w sosie serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwica w sosie serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej