Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

200 mililitrów

50 gramów

100 gramów

60 gramów

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron według wskazówek producenta, powinien być al dente. Odlej wodę z makaronu i pozostaw go w garnku.

Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - Krok 1

Krok 2

W gotującej się wodzie obgotuj różyczki brokułów (dosłownie 2 minuty), następnie wrzuć je na chwilę do zimnej wody i odcedź.

Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - Krok 2

Krok 3

W drugim garnku wlej mleko, dodaj fix Mac'n Cheese Knorr i wymieszaj. Następnie dodaj masło i całość ponownie wymieszaj do połączenia się składników.

Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - Krok 3

Krok 4

Dodaj do sosu brokuły, ser oraz makaron i wymieszaj.

Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - Krok 4

Krok 5

Gotowy makaron rozłóż na talerze i posyp z wierzchu pokruszonymi orzechami.

Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Można też dodać garść przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych. Będzie smaczniej i bardziej kolorowo. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej