Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi
NOWY PRZEPIS
łatwe
104 osoby zapisały

Składniki
150 gramów
200 mililitrów
50 gramów
100 gramów
60 gramów
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron według wskazówek producenta, powinien być al dente. Odlej wodę z makaronu i pozostaw go w garnku.

Krok 2
W gotującej się wodzie obgotuj różyczki brokułów (dosłownie 2 minuty), następnie wrzuć je na chwilę do zimnej wody i odcedź.

Krok 3
W drugim garnku wlej mleko, dodaj fix Mac'n Cheese Knorr i wymieszaj. Następnie dodaj masło i całość ponownie wymieszaj do połączenia się składników.

Krok 4
Dodaj do sosu brokuły, ser oraz makaron i wymieszaj.

Krok 5
Gotowy makaron rozłóż na talerze i posyp z wierzchu pokruszonymi orzechami.


Dobra rada:
Można też dodać garść przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych. Będzie smaczniej i bardziej kolorowo.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej
































