Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

200 mililitrów

50 gramów

100 gramów

60 gramów

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron według wskazówek producenta, powinien być al dente. Odlej wodę z makaronu i pozostaw go w garnku.

Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - Krok 1

Krok 2

W gotującej się wodzie obgotuj różyczki brokułów (dosłownie 2 minuty), następnie wrzuć je na chwilę do zimnej wody i odcedź.

Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - Krok 2

Krok 3

W drugim garnku wlej mleko, dodaj fix Mac'n Cheese Knorr i wymieszaj. Następnie dodaj masło i całość ponownie wymieszaj do połączenia się składników.

Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - Krok 3

Krok 4

Dodaj do sosu brokuły, ser oraz makaron i wymieszaj.

Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - Krok 4

Krok 5

Gotowy makaron rozłóż na talerze i posyp z wierzchu pokruszonymi orzechami.

Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Można też dodać garść przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych. Będzie smaczniej i bardziej kolorowo. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej