Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi
NOWY PRZEPIS
łatwe
104 osoby zapisały

Składniki
150 gramów
200 mililitrów
50 gramów
100 gramów
60 gramów
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron według wskazówek producenta, powinien być al dente. Odlej wodę z makaronu i pozostaw go w garnku.

Krok 2
W gotującej się wodzie obgotuj różyczki brokułów (dosłownie 2 minuty), następnie wrzuć je na chwilę do zimnej wody i odcedź.

Krok 3
W drugim garnku wlej mleko, dodaj fix Mac'n Cheese Knorr i wymieszaj. Następnie dodaj masło i całość ponownie wymieszaj do połączenia się składników.

Krok 4
Dodaj do sosu brokuły, ser oraz makaron i wymieszaj.

Krok 5
Gotowy makaron rozłóż na talerze i posyp z wierzchu pokruszonymi orzechami.


Dobra rada:
Można też dodać garść przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych. Będzie smaczniej i bardziej kolorowo.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej