Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

200 mililitrów

50 gramów

100 gramów

60 gramów

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron według wskazówek producenta, powinien być al dente. Odlej wodę z makaronu i pozostaw go w garnku.

Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - Krok 1

Krok 2

W gotującej się wodzie obgotuj różyczki brokułów (dosłownie 2 minuty), następnie wrzuć je na chwilę do zimnej wody i odcedź.

Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - Krok 2

Krok 3

W drugim garnku wlej mleko, dodaj fix Mac'n Cheese Knorr i wymieszaj. Następnie dodaj masło i całość ponownie wymieszaj do połączenia się składników.

Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - Krok 3

Krok 4

Dodaj do sosu brokuły, ser oraz makaron i wymieszaj.

Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - Krok 4

Krok 5

Gotowy makaron rozłóż na talerze i posyp z wierzchu pokruszonymi orzechami.

Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Można też dodać garść przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych. Będzie smaczniej i bardziej kolorowo. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej