Mac’n Cheese z brokułami i orzechami włoskimi
NOWY PRZEPIS
łatwe
104 osoby zapisały

Składniki
150 gramów
200 mililitrów
50 gramów
100 gramów
60 gramów
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron według wskazówek producenta, powinien być al dente. Odlej wodę z makaronu i pozostaw go w garnku.

Krok 2
W gotującej się wodzie obgotuj różyczki brokułów (dosłownie 2 minuty), następnie wrzuć je na chwilę do zimnej wody i odcedź.

Krok 3
W drugim garnku wlej mleko, dodaj fix Mac'n Cheese Knorr i wymieszaj. Następnie dodaj masło i całość ponownie wymieszaj do połączenia się składników.

Krok 4
Dodaj do sosu brokuły, ser oraz makaron i wymieszaj.

Krok 5
Gotowy makaron rozłóż na talerze i posyp z wierzchu pokruszonymi orzechami.


Dobra rada:
Można też dodać garść przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych. Będzie smaczniej i bardziej kolorowo.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej