Mac’n Cheese WRAP BECON przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac’n Cheese WRAP BECON

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

50 gramów

1 sztuka

3 plastry

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku usmaż do ulubionej chrupkości bekon, a następnie odstaw go na talerz obok. Będzie potrzebny na koniec. W tym samym garnku, na wytopionym tłuszczu zeszklij pokrojoną w piórka cebulę.

Mac’n Cheese  WRAP BECON - Krok 1

Krok 2

Ugotuj makaron według wskazówek producenta, powinien być al dente. Makaron odlej z wody, pozostaw go w garnku. Dodaj do niego masło i całość zalej mlekiem wymieszanym z fixem Knorr Mac’n Cheese.

Mac’n Cheese  WRAP BECON - Krok 2

Krok 3

Wszystko razem zagotuj na małym ogniu, mieszając do połączenia się składników i aż sos zgęstnieje. Połącz w garnku makaron z cebulą, a następnie dokładnie wymieszaj. Na koniec możesz wszystko posypać drobno posiekaną pietruszką.

Mac’n Cheese  WRAP BECON - Krok 3

Krok 4

Tortillę lekko podgrzej na suchej patelni. Ściągnij na talerz – w centralnej części ciasta ułóż średnią ilość makaronu, a na wierzch dodaj wcześniej usmażony boczek. Zawiń tortillę (podobnie jak naleśniki bądź krokiety) z pozostałymi składnikami. Gotowe!

Mac’n Cheese  WRAP BECON - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

W takiej tortilli świetnie sprawdzą się również warzywa takie jak sałata czy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.

2

Opinie o przepisie

  • Olga

    Olga , 10.04.2024

    A gdzie w składnikach tortilla?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron 4 sery
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej