Mac’n Cheese WRAP BECON przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac’n Cheese WRAP BECON

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

50 gramów

1 sztuka

3 plastry

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku usmaż do ulubionej chrupkości bekon, a następnie odstaw go na talerz obok. Będzie potrzebny na koniec. W tym samym garnku, na wytopionym tłuszczu zeszklij pokrojoną w piórka cebulę.

Mac’n Cheese  WRAP BECON - Krok 1

Krok 2

Ugotuj makaron według wskazówek producenta, powinien być al dente. Makaron odlej z wody, pozostaw go w garnku. Dodaj do niego masło i całość zalej mlekiem wymieszanym z fixem Knorr Mac'n Cheese.

Mac’n Cheese  WRAP BECON - Krok 2

Krok 3

Wszystko razem zagotuj na małym ogniu, mieszając do połączenia się składników i aż sos zgęstnieje. Połącz w garnku makaron z cebulą, a następnie dokładnie wymieszaj. Na koniec możesz wszystko posypać drobno posiekaną pietruszką.

Mac’n Cheese  WRAP BECON - Krok 3

Krok 4

Tortillę lekko podgrzej na suchej patelni. Ściągnij na talerz – w centralnej części ciasta ułóż średnią ilość makaronu, a na wierzch dodaj wcześniej usmażony boczek. Zawiń tortillę (podobnie jak naleśniki bądź krokiety) z pozostałymi składnikami. Gotowe!

Mac’n Cheese  WRAP BECON - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

W takiej tortilli świetnie sprawdzą się również warzywa takie jak sałata czy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.

2

Opinie o przepisie

  • Olga

    Olga , 10.04.2024

    A gdzie w składnikach tortilla?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińska zupa z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej