Pappardelle z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pappardelle z kurczakiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

150 gramów

1 opakowanie

500 gramów

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy.

Krok 2

W rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy drobno posiekaną cebulę. Czekamy, aż cebula się zeszkli i dodajemy pokrojone w kostkę filety z piersi kurczaka oraz rozkruszony czosnek w mini kostce. Smażymy na małym ogniu, często mieszając. Dodajemy przekrojone na połówki pomidorki i dusimy około 10 minut.

Krok 3

Gdy mięso będzie gotowe, zdejmujemy rondel z ognia, dodajemy makaron i rukolę. Mieszamy i ewentualnie doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej