Pappardelle z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pappardelle z kurczakiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

150 gramów

1 opakowanie

500 gramów

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy.

Krok 2

W rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy drobno posiekaną cebulę. Czekamy, aż cebula się zeszkli i dodajemy pokrojone w kostkę filety z piersi kurczaka oraz rozkruszony czosnek w mini kostce. Smażymy na małym ogniu, często mieszając. Dodajemy przekrojone na połówki pomidorki i dusimy około 10 minut.

Krok 3

Gdy mięso będzie gotowe, zdejmujemy rondel z ognia, dodajemy makaron i rukolę. Mieszamy i ewentualnie doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej