
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
150 gramów
1 opakowanie
500 gramów
1 sztuka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy.
Krok 2
W rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy drobno posiekaną cebulę. Czekamy, aż cebula się zeszkli i dodajemy pokrojone w kostkę filety z piersi kurczaka oraz rozkruszony czosnek w mini kostce. Smażymy na małym ogniu, często mieszając. Dodajemy przekrojone na połówki pomidorki i dusimy około 10 minut.
Krok 3
Gdy mięso będzie gotowe, zdejmujemy rondel z ognia, dodajemy makaron i rukolę. Mieszamy i ewentualnie doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej