Pappardelle z kurczakiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy.

Krok 2

W rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy drobno posiekaną cebulę. Czekamy, aż cebula się zeszkli i dodajemy pokrojone w kostkę filety z piersi kurczaka oraz rozkruszony czosnek w mini kostce. Smażymy na małym ogniu, często mieszając. Dodajemy przekrojone na połówki pomidorki i dusimy około 10 minut.

Krok 3

Gdy mięso będzie gotowe, zdejmujemy rondel z ognia, dodajemy makaron i rukolę. Mieszamy i ewentualnie doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pappardelle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Udka pieczone z ryżem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej