Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz jabłka, a następnie zetrzyj je na grubej tarce. Skrop sokiem z limonki i octem.
Krok 2
Śledzie marynuj w jabłkach przez 4 godziny.
Krok 3
Skórkę z limonki zetrzyj na tarce i dodaj do malin. Wszystko przetrzyj na mus.
Krok 4
Śledzie podawaj z musem malinowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
12 osób ogląda przepis: 
Stroganoff z kurczaka z papryką
30 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej