Śledź z jabłkiem i malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź z jabłkiem i malinami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jabłka, a następnie zetrzyj je na grubej tarce. Skrop sokiem z limonki i octem.

Krok 2

Śledzie marynuj w jabłkach przez 4 godziny.

Krok 3

Skórkę z limonki zetrzyj na tarce i dodaj do malin. Wszystko przetrzyj na mus.

Krok 4

Śledzie podawaj z musem malinowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej