Śledź z jabłkiem i malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź z jabłkiem i malinami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jabłka, a następnie zetrzyj je na grubej tarce. Skrop sokiem z limonki i octem.

Krok 2

Śledzie marynuj w jabłkach przez 4 godziny.

Krok 3

Skórkę z limonki zetrzyj na tarce i dodaj do malin. Wszystko przetrzyj na mus.

Krok 4

Śledzie podawaj z musem malinowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej