Śledź z jabłkiem i malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź z jabłkiem i malinami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jabłka, a następnie zetrzyj je na grubej tarce. Skrop sokiem z limonki i octem.

Krok 2

Śledzie marynuj w jabłkach przez 4 godziny.

Krok 3

Skórkę z limonki zetrzyj na tarce i dodaj do malin. Wszystko przetrzyj na mus.

Krok 4

Śledzie podawaj z musem malinowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej