
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz jabłka, a następnie zetrzyj je na grubej tarce. Skrop sokiem z limonki i octem.
Krok 2
Śledzie marynuj w jabłkach przez 4 godziny.
Krok 3
Skórkę z limonki zetrzyj na tarce i dodaj do malin. Wszystko przetrzyj na mus.
Krok 4
Śledzie podawaj z musem malinowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej