Łosoś po królewsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś po królewsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

6 łyżek

0.25 szklanki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety oprósz solą, skrop obficie sokiem z cytryny oraz oliwą.

Krok 2

Ułóż je w salaterce i z drugiej strony polej sokiem i oliwą. Odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 3

Jabłka obierz, zetrzyj i podsmaż. Dodaj cynamon i wymieszaj.

Krok 4

Filety usmaż na oliwie.

Krok 5

Rybę wyłóż na półmisek, a na niej połóż jabłka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kotlety ruskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej