Składniki
1 szczypta
1 łyżeczka
6 łyżek
0.25 szklanki
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety oprósz solą, skrop obficie sokiem z cytryny oraz oliwą.
Krok 2
Ułóż je w salaterce i z drugiej strony polej sokiem i oliwą. Odstaw na godzinę do lodówki.
Krok 3
Jabłka obierz, zetrzyj i podsmaż. Dodaj cynamon i wymieszaj.
Krok 4
Filety usmaż na oliwie.
Krok 5
Rybę wyłóż na półmisek, a na niej połóż jabłka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej