Łosoś po królewsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś po królewsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

6 łyżek

0.25 szklanki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety oprósz solą, skrop obficie sokiem z cytryny oraz oliwą.

Krok 2

Ułóż je w salaterce i z drugiej strony polej sokiem i oliwą. Odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 3

Jabłka obierz, zetrzyj i podsmaż. Dodaj cynamon i wymieszaj.

Krok 4

Filety usmaż na oliwie.

Krok 5

Rybę wyłóż na półmisek, a na niej połóż jabłka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej