Łosoś po królewsku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

4 sztuki

6 łyżek

1 łyżeczka

0.25 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety oprósz solą, skrop obficie sokiem z cytryny oraz oliwą.

Krok 1

Ułóż je w salaterce i z drugiej strony polej sokiem i oliwą. Odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 1

Jabłka obierz, zetrzyj i podsmaż. Dodaj cynamon i wymieszaj.

Krok 1

Filety usmaż na oliwie.

Krok 1

Rybę wyłóż na półmisek, a na niej połóż jabłka.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej