Łosoś po królewsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś po królewsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

6 łyżek

0.25 szklanki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety oprósz solą, skrop obficie sokiem z cytryny oraz oliwą.

Krok 2

Ułóż je w salaterce i z drugiej strony polej sokiem i oliwą. Odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 3

Jabłka obierz, zetrzyj i podsmaż. Dodaj cynamon i wymieszaj.

Krok 4

Filety usmaż na oliwie.

Krok 5

Rybę wyłóż na półmisek, a na niej połóż jabłka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś po królewsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
19 osób ogląda przepis:
Wątróbka drobiowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej