Zapiekanka z karpiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z karpiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

6 łyżek

2 sztuki

3 łyżki

0.6 szklanki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia skrop sokiem z cytryny, zawiń w folię i włóż do lodówki.

Krok 2

Cebulę pokrój w plasterki, papryki w paski.

Krok 3

Cebulę zeszklij na oleju, dodaj paprykę i smaż 3 minuty.

Krok 4

Połowę warzyw rozłóż na dnie naczynia żaroodpornego, na nich ułóż rybę. Posyp solą i pieprzem. Przykryj resztą warzyw.

Krok 5

Jabłka obierz, pokrój w cząstki i rozłóż je na warzywach.

Krok 6

Śmietanę wymieszaj z koperkiem i polej zapiekankę. Oprósz całość solą i pieprzem.

Krok 7

Zapiekaj 15 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z karpiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z karpiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z karpiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z karpiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z karpiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z karpiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z karpiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z karpiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kebabki z ogórkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej