Zapiekanka z karpiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z karpiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

6 łyżek

2 sztuki

3 łyżki

0.6 szklanki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia skrop sokiem z cytryny, zawiń w folię i włóż do lodówki.

Krok 2

Cebulę pokrój w plasterki, papryki w paski.

Krok 3

Cebulę zeszklij na oleju, dodaj paprykę i smaż 3 minuty.

Krok 4

Połowę warzyw rozłóż na dnie naczynia żaroodpornego, na nich ułóż rybę. Posyp solą i pieprzem. Przykryj resztą warzyw.

Krok 5

Jabłka obierz, pokrój w cząstki i rozłóż je na warzywach.

Krok 6

Śmietanę wymieszaj z koperkiem i polej zapiekankę. Oprósz całość solą i pieprzem.

Krok 7

Zapiekaj 15 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z karpiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z karpiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z karpiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z karpiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z karpiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z karpiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z karpiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z karpiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej