
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
6 łyżek
2 sztuki
3 łyżki
0.6 szklanki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karpia skrop sokiem z cytryny, zawiń w folię i włóż do lodówki.
Krok 2
Cebulę pokrój w plasterki, papryki w paski.
Krok 3
Cebulę zeszklij na oleju, dodaj paprykę i smaż 3 minuty.
Krok 4
Połowę warzyw rozłóż na dnie naczynia żaroodpornego, na nich ułóż rybę. Posyp solą i pieprzem. Przykryj resztą warzyw.
Krok 5
Jabłka obierz, pokrój w cząstki i rozłóż je na warzywach.
Krok 6
Śmietanę wymieszaj z koperkiem i polej zapiekankę. Oprósz całość solą i pieprzem.
Krok 7
Zapiekaj 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej