Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
6 łyżek
2 sztuki
3 łyżki
0.6 szklanki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karpia skrop sokiem z cytryny, zawiń w folię i włóż do lodówki.
Krok 2
Cebulę pokrój w plasterki, papryki w paski.
Krok 3
Cebulę zeszklij na oleju, dodaj paprykę i smaż 3 minuty.
Krok 4
Połowę warzyw rozłóż na dnie naczynia żaroodpornego, na nich ułóż rybę. Posyp solą i pieprzem. Przykryj resztą warzyw.
Krok 5
Jabłka obierz, pokrój w cząstki i rozłóż je na warzywach.
Krok 6
Śmietanę wymieszaj z koperkiem i polej zapiekankę. Oprósz całość solą i pieprzem.
Krok 7
Zapiekaj 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej