Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
6 łyżek
2 sztuki
3 łyżki
0.6 szklanki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karpia skrop sokiem z cytryny, zawiń w folię i włóż do lodówki.
Krok 2
Cebulę pokrój w plasterki, papryki w paski.
Krok 3
Cebulę zeszklij na oleju, dodaj paprykę i smaż 3 minuty.
Krok 4
Połowę warzyw rozłóż na dnie naczynia żaroodpornego, na nich ułóż rybę. Posyp solą i pieprzem. Przykryj resztą warzyw.
Krok 5
Jabłka obierz, pokrój w cząstki i rozłóż je na warzywach.
Krok 6
Śmietanę wymieszaj z koperkiem i polej zapiekankę. Oprósz całość solą i pieprzem.
Krok 7
Zapiekaj 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej