Zapiekanka z boczniakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z boczniakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

2 sztuki

10 sztuk

200 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.

Krok 2

Boczniaka pokrój w paski i dodaj do cebuli, smaż przez 12 minut.

Krok 3

Następnie dodaj jajko i smaż do chwili gdy się zetnie. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Farszem nasmaruj kromki chleba tostowego. Posyp żółtym serem.

Krok 5

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Schab po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej