
Składniki
1 sztuka
null
null
2 sztuki
10 sztuk
200 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.
Krok 2
Boczniaka pokrój w paski i dodaj do cebuli, smaż przez 12 minut.
Krok 3
Następnie dodaj jajko i smaż do chwili gdy się zetnie. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Farszem nasmaruj kromki chleba tostowego. Posyp żółtym serem.
Krok 5
Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 przez 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























