
Składniki
1 sztuka
null
null
2 sztuki
10 sztuk
200 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.
Krok 2
Boczniaka pokrój w paski i dodaj do cebuli, smaż przez 12 minut.
Krok 3
Następnie dodaj jajko i smaż do chwili gdy się zetnie. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Farszem nasmaruj kromki chleba tostowego. Posyp żółtym serem.
Krok 5
Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 przez 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej