Zapiekanka z boczniakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z boczniakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

2 sztuki

10 sztuk

200 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.

Krok 2

Boczniaka pokrój w paski i dodaj do cebuli, smaż przez 12 minut.

Krok 3

Następnie dodaj jajko i smaż do chwili gdy się zetnie. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Farszem nasmaruj kromki chleba tostowego. Posyp żółtym serem.

Krok 5

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej