Pizza z chutneyem porzeczkowym, kozim serem, kiełbasa i tymiankiem
średnie
14 osób zapisało

Składniki
25 dekagramów
4 łyżki
2 dekagramy
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
125 mililitrów
100 gramów
150 gramów
100 mililitrów
2 szczypty
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, sól i wlewamy łyżkę oliwy. Dodajemy drożdże, które zaczęły rosnąć. Zagniatamy elastyczne, gęste ciasto. Zostawiamy do wyrośnięcia.
Krok 2
Kiedy ciasto podwoi swoja objętość, rozwałkowujemy je i wykładamy nim blaszkę do pizzy.
Krok 3
Przygotowujemy sos. Oliwe mieszamy z rozkruszona kostka czosnkową Knorr. Powstałym sosem smarujemy wierzch pizzy.
Krok 4
Na wierzchu pizzy rozsmarowujemy także chutney z czarnej porzeczki.
Krok 5
Kiełbasę kroimy w plasterki i układamy na pizzy. Ser kozi rozkruszamy i posypujemy wierzch pizzy. Wszystko oprószamy tymiankiem roztartym w palcach.
Krok 6
Pizzę zapiekamy ok 15 min w 200 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej