Pizza z chutneyem porzeczkowym, kozim serem, kiełbasa i tymiankiem
średnie
14 osób zapisało

Składniki
25 dekagramów
4 łyżki
2 dekagramy
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
125 mililitrów
100 gramów
150 gramów
100 mililitrów
2 szczypty
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, sól i wlewamy łyżkę oliwy. Dodajemy drożdże, które zaczęły rosnąć. Zagniatamy elastyczne, gęste ciasto. Zostawiamy do wyrośnięcia.
Krok 2
Kiedy ciasto podwoi swoja objętość, rozwałkowujemy je i wykładamy nim blaszkę do pizzy.
Krok 3
Przygotowujemy sos. Oliwe mieszamy z rozkruszona kostka czosnkową Knorr. Powstałym sosem smarujemy wierzch pizzy.
Krok 4
Na wierzchu pizzy rozsmarowujemy także chutney z czarnej porzeczki.
Krok 5
Kiełbasę kroimy w plasterki i układamy na pizzy. Ser kozi rozkruszamy i posypujemy wierzch pizzy. Wszystko oprószamy tymiankiem roztartym w palcach.
Krok 6
Pizzę zapiekamy ok 15 min w 200 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej