Włoska pizza z oregano przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

54 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

150 gramów

150 gramów

2 sztuki

250 mililitrów

ciasto do pizzy:

1 kilogram

500 mililitrów

25 gramów

20 gramów

50 mililitrów

8 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.

Krok 2

Rozwałkowuj ciasto na stole posypanym mąką i ułóż placek na posmarowanej oliwą blasze.

Krok 3

Posmaruj ciasto Sosem Spaghetti Bolognese Knorr.

Krok 4

Jako pierwszą warstwę ułóż ser, a na nim szynkę, pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek.

Krok 5

Całość przypraw oregano i wstaw do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - PizzaPizza

Pizzę warto przyrządzić samodzielnie. Przy pomocy poniższego przepisu na pewno Ci się to uda. Do jej przygotowania nadaje się prawie każdy składnik. Istnieje więc duża szansa, że w swojej lodówce znajdziesz produkty potrzebne do jej upieczenia. Kluczowym elementem jest ciasto drożdżowe. Idealnie, jeśli przy ugniataniu jest sprężyste, miękkie, gładkie i nie klei się do rąk. Wyrastanie ciasta trwa od trzydziestu do czterdziestu minut, należy pamiętać by w tym czasie było przykryte i odstawione w ciepłe miejsce. Kiedy spód jest już gotowy, pora przygotować sos. Polecany jest pomidorowy, gdyż najlepiej komponuje się z pizzą. Do jego przyrządzenia możesz użyć Fixu Spaghetti Bolognese lub pomidorów z puszki. W przypadku tych drugich, warto kupić odmianę pelati, która charakteryzuje się słodkawym smakiem, przez co sos zyska oryginalny smak. Ostatnim krokiem jest dodanie odpowiednich składników na wierzch placka. Możliwości jest bardzo dużo. Standardowo używane są pieczarki, ser (warto wykorzystać mozzarellę) oraz szynka. Sprawdzą się również słodkie dodatki – gruszki, winogrona, banany czy ananasy. Sprawdź przepis, który dla Ciebie przygotowaliśmy. Smacznego!