Włoska pizza z oregano przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
54 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

150 gramów

150 gramów

2 sztuki

250 mililitrów

ciasto do pizzy:

1 kilogram

500 mililitrów

25 gramów

20 gramów

50 mililitrów

8 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.

Krok 2

Rozwałkowuj ciasto na stole posypanym mąką i ułóż placek na posmarowanej oliwą blasze.

Krok 3

Posmaruj ciasto Sosem Spaghetti Bolognese Knorr.

Krok 4

Jako pierwszą warstwę ułóż ser, a na nim szynkę, pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek.

Krok 5

Całość przypraw oregano i wstaw do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - PizzaPizza

Pizzę warto przyrządzić samodzielnie. Przy pomocy poniższego przepisu na pewno Ci się to uda. Do jej przygotowania nadaje się prawie każdy składnik. Istnieje więc duża szansa, że w swojej lodówce znajdziesz produkty potrzebne do jej upieczenia. Kluczowym elementem jest ciasto drożdżowe. Idealnie, jeśli przy ugniataniu jest sprężyste, miękkie, gładkie i nie klei się do rąk. Wyrastanie ciasta trwa od trzydziestu do czterdziestu minut, należy pamiętać by w tym czasie było przykryte i odstawione w ciepłe miejsce. Kiedy spód jest już gotowy, pora przygotować sos. Polecany jest pomidorowy, gdyż najlepiej komponuje się z pizzą. Do jego przyrządzenia możesz użyć Fixu Spaghetti Bolognese lub pomidorów z puszki. W przypadku tych drugich, warto kupić odmianę pelati, która charakteryzuje się słodkawym smakiem, przez co sos zyska oryginalny smak. Ostatnim krokiem jest dodanie odpowiednich składników na wierzch placka. Możliwości jest bardzo dużo. Standardowo używane są pieczarki, ser (warto wykorzystać mozzarellę) oraz szynka. Sprawdzą się również słodkie dodatki – gruszki, winogrona, banany czy ananasy. Sprawdź przepis, który dla Ciebie przygotowaliśmy. Smacznego!