Składniki
100 gramów
1 opakowanie
150 gramów
150 gramów
2 sztuki
250 mililitrów
ciasto do pizzy:
1 kilogram
500 mililitrów
25 gramów
20 gramów
50 mililitrów
8 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.
Krok 2
Rozwałkowuj ciasto na stole posypanym mąką i ułóż placek na posmarowanej oliwą blasze.
Krok 3
Posmaruj ciasto Sosem Spaghetti Bolognese Knorr.
Krok 4
Jako pierwszą warstwę ułóż ser, a na nim szynkę, pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 5
Całość przypraw oregano i wstaw do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pizza
Pizzę warto przyrządzić samodzielnie. Przy pomocy poniższego przepisu na pewno Ci się to uda. Do jej przygotowania nadaje się prawie każdy składnik. Istnieje więc duża szansa, że w swojej lodówce znajdziesz produkty potrzebne do jej upieczenia. Kluczowym elementem jest ciasto drożdżowe. Idealnie, jeśli przy ugniataniu jest sprężyste, miękkie, gładkie i nie klei się do rąk. Wyrastanie ciasta trwa od trzydziestu do czterdziestu minut, należy pamiętać by w tym czasie było przykryte i odstawione w ciepłe miejsce. Kiedy spód jest już gotowy, pora przygotować sos. Polecany jest pomidorowy, gdyż najlepiej komponuje się z pizzą. Do jego przyrządzenia możesz użyć Fixu Spaghetti Bolognese lub pomidorów z puszki. W przypadku tych drugich, warto kupić odmianę pelati, która charakteryzuje się słodkawym smakiem, przez co sos zyska oryginalny smak. Ostatnim krokiem jest dodanie odpowiednich składników na wierzch placka. Możliwości jest bardzo dużo. Standardowo używane są pieczarki, ser (warto wykorzystać mozzarellę) oraz szynka. Sprawdzą się również słodkie dodatki – gruszki, winogrona, banany czy ananasy. Sprawdź przepis, który dla Ciebie przygotowaliśmy. Smacznego!