
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
150 gramów
150 gramów
2 sztuki
250 mililitrów
ciasto do pizzy:
1 kilogram
500 mililitrów
25 gramów
20 gramów
50 mililitrów
8 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.
Krok 2
Rozwałkowuj ciasto na stole posypanym mąką i ułóż placek na posmarowanej oliwą blasze.
Krok 3
Posmaruj ciasto Sosem Spaghetti Bolognese Knorr.
Krok 4
Jako pierwszą warstwę ułóż ser, a na nim szynkę, pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 5
Całość przypraw oregano i wstaw do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pizza
Pizzę warto przyrządzić samodzielnie. Przy pomocy poniższego przepisu na pewno Ci się to uda. Do jej przygotowania nadaje się prawie każdy składnik. Istnieje więc duża szansa, że w swojej lodówce znajdziesz produkty potrzebne do jej upieczenia. Kluczowym elementem jest ciasto drożdżowe. Idealnie, jeśli przy ugniataniu jest sprężyste, miękkie, gładkie i nie klei się do rąk. Wyrastanie ciasta trwa od trzydziestu do czterdziestu minut, należy pamiętać by w tym czasie było przykryte i odstawione w ciepłe miejsce. Kiedy spód jest już gotowy, pora przygotować sos. Polecany jest pomidorowy, gdyż najlepiej komponuje się z pizzą. Do jego przyrządzenia możesz użyć Fixu Spaghetti Bolognese lub pomidorów z puszki. W przypadku tych drugich, warto kupić odmianę pelati, która charakteryzuje się słodkawym smakiem, przez co sos zyska oryginalny smak. Ostatnim krokiem jest dodanie odpowiednich składników na wierzch placka. Możliwości jest bardzo dużo. Standardowo używane są pieczarki, ser (warto wykorzystać mozzarellę) oraz szynka. Sprawdzą się również słodkie dodatki – gruszki, winogrona, banany czy ananasy. Sprawdź przepis, który dla Ciebie przygotowaliśmy. Smacznego!


































