Pizza z porem, ziemniakami i brie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza z porem, ziemniakami i brie

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

150 gramów

3 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto przygotować wg. wskazań na opakowaniu a następnie rozwałkowac na cienki placek.

Krok 2

Pora i cebulę cieniutko pokroić i podsmażyć na maśle do miękkości.

Krok 3

Na cieście rozsmarować majonez. Na nim ułożyć pokrojony w plastry ser, cieniutko pokrojone ziemniaki, pora z cebulą i posiekany w plasterki czosnek. Wierzch posypac solą, pieprzem i pokruszoną kosteczką czosnkową.

Krok 4

Pizzę piec od lekkiego zrumieniania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza pepperoni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej