Pizza z porem, ziemniakami i brie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza z porem, ziemniakami i brie

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

150 gramów

3 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto przygotować wg. wskazań na opakowaniu a następnie rozwałkowac na cienki placek.

Krok 2

Pora i cebulę cieniutko pokroić i podsmażyć na maśle do miękkości.

Krok 3

Na cieście rozsmarować majonez. Na nim ułożyć pokrojony w plastry ser, cieniutko pokrojone ziemniaki, pora z cebulą i posiekany w plasterki czosnek. Wierzch posypac solą, pieprzem i pokruszoną kosteczką czosnkową.

Krok 4

Pizzę piec od lekkiego zrumieniania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej