
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
150 gramów
3 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto przygotować wg. wskazań na opakowaniu a następnie rozwałkowac na cienki placek.
Krok 2
Pora i cebulę cieniutko pokroić i podsmażyć na maśle do miękkości.
Krok 3
Na cieście rozsmarować majonez. Na nim ułożyć pokrojony w plastry ser, cieniutko pokrojone ziemniaki, pora z cebulą i posiekany w plasterki czosnek. Wierzch posypac solą, pieprzem i pokruszoną kosteczką czosnkową.
Krok 4
Pizzę piec od lekkiego zrumieniania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej