Pizza z porem, ziemniakami i brie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza z porem, ziemniakami i brie

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

150 gramów

3 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto przygotować wg. wskazań na opakowaniu a następnie rozwałkowac na cienki placek.

Krok 2

Pora i cebulę cieniutko pokroić i podsmażyć na maśle do miękkości.

Krok 3

Na cieście rozsmarować majonez. Na nim ułożyć pokrojony w plastry ser, cieniutko pokrojone ziemniaki, pora z cebulą i posiekany w plasterki czosnek. Wierzch posypac solą, pieprzem i pokruszoną kosteczką czosnkową.

Krok 4

Pizzę piec od lekkiego zrumieniania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z porem, ziemniakami i brie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza frutti di mare
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej