Pizza z anchois i oliwkami - przepis na szybką pizzę | Przepisy.pl pixel

Pizza z anchois

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

1 kilogram

10 sztuk

2 sztuki

5 łyżek

300 gramów

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, sparz i obierz ze skóry, a następnie pokrój w plastry.

Krok 2

Mozzarellę odsącz i również pokrój w plastry. Rozłóż ją na cieście, a na niej poukładaj plastry pomidorów.

Krok 3

Filety z anchois odsącz z zalewy i ułóż na pomidorach.

Krok 4

Całość posyp startym parmezanem. Udekoruj majerankiem i drobno posiekanym czosnkiem i listkami bazylii.

Krok 5

Wierzch pizzy skrop oliwą z oliwek. Piecz około 30 minut w temperaturze 250 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej