
Składniki
3 łyżki
2 łyżki
1 kilogram
10 sztuk
2 sztuki
5 łyżek
300 gramów
1 opakowanie
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj, sparz i obierz ze skóry, a następnie pokrój w plastry.
Krok 2
Mozzarellę odsącz i również pokrój w plastry. Rozłóż ją na cieście, a na niej poukładaj plastry pomidorów.
Krok 3
Filety z anchois odsącz z zalewy i ułóż na pomidorach.
Krok 4
Całość posyp startym parmezanem. Udekoruj majerankiem i drobno posiekanym czosnkiem i listkami bazylii.
Krok 5
Wierzch pizzy skrop oliwą z oliwek. Piecz około 30 minut w temperaturze 250 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej