
Składniki
3 łyżki
2 łyżki
1 kilogram
10 sztuk
2 sztuki
5 łyżek
300 gramów
1 opakowanie
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj, sparz i obierz ze skóry, a następnie pokrój w plastry.
Krok 2
Mozzarellę odsącz i również pokrój w plastry. Rozłóż ją na cieście, a na niej poukładaj plastry pomidorów.
Krok 3
Filety z anchois odsącz z zalewy i ułóż na pomidorach.
Krok 4
Całość posyp startym parmezanem. Udekoruj majerankiem i drobno posiekanym czosnkiem i listkami bazylii.
Krok 5
Wierzch pizzy skrop oliwą z oliwek. Piecz około 30 minut w temperaturze 250 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej