Pizza z anchois i oliwkami - przepis na szybką pizzę | Przepisy.pl pixel

Pizza z anchois

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

1 kilogram

10 sztuk

2 sztuki

5 łyżek

300 gramów

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, sparz i obierz ze skóry, a następnie pokrój w plastry.

Krok 2

Mozzarellę odsącz i również pokrój w plastry. Rozłóż ją na cieście, a na niej poukładaj plastry pomidorów.

Krok 3

Filety z anchois odsącz z zalewy i ułóż na pomidorach.

Krok 4

Całość posyp startym parmezanem. Udekoruj majerankiem i drobno posiekanym czosnkiem i listkami bazylii.

Krok 5

Wierzch pizzy skrop oliwą z oliwek. Piecz około 30 minut w temperaturze 250 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej