Pizza z anchois i oliwkami - przepis na szybką pizzę | Przepisy.pl pixel

Pizza z anchois

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

1 kilogram

10 sztuk

2 sztuki

5 łyżek

300 gramów

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, sparz i obierz ze skóry, a następnie pokrój w plastry.

Krok 2

Mozzarellę odsącz i również pokrój w plastry. Rozłóż ją na cieście, a na niej poukładaj plastry pomidorów.

Krok 3

Filety z anchois odsącz z zalewy i ułóż na pomidorach.

Krok 4

Całość posyp startym parmezanem. Udekoruj majerankiem i drobno posiekanym czosnkiem i listkami bazylii.

Krok 5

Wierzch pizzy skrop oliwą z oliwek. Piecz około 30 minut w temperaturze 250 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z anchois - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka TexMex
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej