Pizza z cukinią i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza z cukinią i serem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

125 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

2 dekagramy

1 łyżka

1 sztuka

15 dekagramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże. Do miski wsypujemy mąkę, sól i wlewamy oliwę, oraz drożdże, które zaczęły rosnąć. Zagniatamy elastyczne ciasto. Zostawiamy do wyrośnięcia.

Krok 2

Kiedy ciasto podwoi swoja objętość, rozwałkowujemy je i wykładamy nim blaszkę do pizzy.

Krok 3

Sosem smarujemy wierzch pizzy. Cukinię myjemy, kroimy w kosteczkę i układamy na sosie.

Krok 4

Pizzę zapiekamy ok 10 min w 200 stopniach, posypujemy startym serem i zapiekamy jeszcze 5-7 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mini pizza
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej