Pizza z cukinią i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza z cukinią i serem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

125 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

2 dekagramy

1 łyżka

1 sztuka

15 dekagramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże. Do miski wsypujemy mąkę, sól i wlewamy oliwę, oraz drożdże, które zaczęły rosnąć. Zagniatamy elastyczne ciasto. Zostawiamy do wyrośnięcia.

Krok 2

Kiedy ciasto podwoi swoja objętość, rozwałkowujemy je i wykładamy nim blaszkę do pizzy.

Krok 3

Sosem smarujemy wierzch pizzy. Cukinię myjemy, kroimy w kosteczkę i układamy na sosie.

Krok 4

Pizzę zapiekamy ok 10 min w 200 stopniach, posypujemy startym serem i zapiekamy jeszcze 5-7 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza Grecka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej