Pizza z cukinią i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza z cukinią i serem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

125 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

2 dekagramy

1 łyżka

1 sztuka

15 dekagramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże. Do miski wsypujemy mąkę, sól i wlewamy oliwę, oraz drożdże, które zaczęły rosnąć. Zagniatamy elastyczne ciasto. Zostawiamy do wyrośnięcia.

Krok 2

Kiedy ciasto podwoi swoja objętość, rozwałkowujemy je i wykładamy nim blaszkę do pizzy.

Krok 3

Sosem smarujemy wierzch pizzy. Cukinię myjemy, kroimy w kosteczkę i układamy na sosie.

Krok 4

Pizzę zapiekamy ok 10 min w 200 stopniach, posypujemy startym serem i zapiekamy jeszcze 5-7 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z cukinią i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza hawajska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej