Pizza Pomodoro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Pomodoro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

132 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

50 gramów

2 łyżki

50 gramów

200 gramów

sos do pizzy:

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

30 mililitrów

ciasto do pizzy:

1 kilogram

500 mililitrów

25 gramów

20 gramów

50 mililitrów

8 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.

Krok 2

Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak, by nie było grudek, dodaj mini kostki czosnek Knorr i dopraw pieprzem do smaku.

Krok 3

Stolnicę lub blat stołu podsyp mąką, połóż ciasto i rozwałkuj lub uformuj placek ręcznie. Placek powinien mieć około 28 centymetrów średnicy i 1 centymetr grubości.

Krok 4

Placki umieść na blasze i posmaruj z wierzchu wcześniej przygotowanym sosem starając się zachować centymetr odstępu od rantu placka.

Krok 5

Wierzch pizzy posyp tartym serem, ułóż połówki zielonych i czerwonych pomidorów malinowych, suszone pomidory, posiekany czosnek i papryczki oraz posyp orzeszkami pinii, całość z wierzchu posyp dodatkowo serem parmezan.

Krok 6

Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 20 minut. Pizzę podawaj polaną po wierzchu oliwą z oliwek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Pomodoro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Pomodoro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Pomodoro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Pomodoro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Pomodoro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Pomodoro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Pomodoro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Pomodoro  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pizza Pomodoro Pizza Pomodoro

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.