Pizza Krawczewscy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Krawczewscy

Autor: Andrzej

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 gramy

1 kilogram

125 mililitrów

2 szklanki

1 szczypta

300 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 puszka

400 gramów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do jednej dużej miski dodać 1kg mąki, 2 szklanki wody gazowanej, pół szklanki oleju, 4 dag drożdży oraz soli do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać, potem wyrobić w rękach aż do powstania jednolitej masy.

Krok 2

Ciasto rozłożyć na blachę i posmarować wierzchnią część ciasta koncentratem pomidorowym. Następnie ułożyć kolejno składniki zaczynając od pieczarek.

Krok 3

Kurczaka przed dodaniem do pizzy należy wstępnie podpiec na patelni z użyciem przyprawy kebab-gyros

Krok 4

Tak przygotowane ciasto wraz ze składnikami włożyć do piekarnika na 180 stopni i piec tak przez około 60 minut

Krok 5

Przed zakończeniem pieczenia dodać utarty ser mozzarella rozsypując po całym daniu i ponownie wstawiając do piekarnika na około 5 minut

Tagi:PIZZE
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej