Pizza Krawczewscy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Krawczewscy

Autor: Andrzej

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 gramy

1 kilogram

125 mililitrów

2 szklanki

1 szczypta

300 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 puszka

400 gramów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do jednej dużej miski dodać 1kg mąki, 2 szklanki wody gazowanej, pół szklanki oleju, 4 dag drożdży oraz soli do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać, potem wyrobić w rękach aż do powstania jednolitej masy.

Krok 2

Ciasto rozłożyć na blachę i posmarować wierzchnią część ciasta koncentratem pomidorowym. Następnie ułożyć kolejno składniki zaczynając od pieczarek.

Krok 3

Kurczaka przed dodaniem do pizzy należy wstępnie podpiec na patelni z użyciem przyprawy kebab-gyros

Krok 4

Tak przygotowane ciasto wraz ze składnikami włożyć do piekarnika na 180 stopni i piec tak przez około 60 minut

Krok 5

Przed zakończeniem pieczenia dodać utarty ser mozzarella rozsypując po całym daniu i ponownie wstawiając do piekarnika na około 5 minut

Tagi:PIZZE
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej