
Składniki
4 gramy
1 kilogram
125 mililitrów
2 szklanki
1 szczypta
300 gramów
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 puszka
400 gramów
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do jednej dużej miski dodać 1kg mąki, 2 szklanki wody gazowanej, pół szklanki oleju, 4 dag drożdży oraz soli do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać, potem wyrobić w rękach aż do powstania jednolitej masy.
Krok 2
Ciasto rozłożyć na blachę i posmarować wierzchnią część ciasta koncentratem pomidorowym. Następnie ułożyć kolejno składniki zaczynając od pieczarek.
Krok 3
Kurczaka przed dodaniem do pizzy należy wstępnie podpiec na patelni z użyciem przyprawy kebab-gyros
Krok 4
Tak przygotowane ciasto wraz ze składnikami włożyć do piekarnika na 180 stopni i piec tak przez około 60 minut
Krok 5
Przed zakończeniem pieczenia dodać utarty ser mozzarella rozsypując po całym daniu i ponownie wstawiając do piekarnika na około 5 minut
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej