
Składniki
4 gramy
1 kilogram
125 mililitrów
2 szklanki
1 szczypta
300 gramów
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 puszka
400 gramów
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do jednej dużej miski dodać 1kg mąki, 2 szklanki wody gazowanej, pół szklanki oleju, 4 dag drożdży oraz soli do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać, potem wyrobić w rękach aż do powstania jednolitej masy.
Krok 2
Ciasto rozłożyć na blachę i posmarować wierzchnią część ciasta koncentratem pomidorowym. Następnie ułożyć kolejno składniki zaczynając od pieczarek.
Krok 3
Kurczaka przed dodaniem do pizzy należy wstępnie podpiec na patelni z użyciem przyprawy kebab-gyros
Krok 4
Tak przygotowane ciasto wraz ze składnikami włożyć do piekarnika na 180 stopni i piec tak przez około 60 minut
Krok 5
Przed zakończeniem pieczenia dodać utarty ser mozzarella rozsypując po całym daniu i ponownie wstawiając do piekarnika na około 5 minut
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej