Pizza Meksykańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Meksykańska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

205 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

201 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

50 gramów

sos do pizzy:

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

30 mililitrów

ciasto:

1 kilogram

500 mililitrów

25 gramów

50 mililitrów

8 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.

Krok 2

Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak, by nie było grudek, dodaj mini kostki czosnek Knorr i dopraw pieprzem do smaku.

Krok 3

Wyrośnięte ciasto podziel na trzy części. Stolnicę lub blat stołu podsyp mąką, połóż ciasto i rozwałkuj lub uformuj placek ręcznie. Placek powinien mieć około 28 centymetrów średnicy i 1 centymetr grubości.

Krok 4

Placki umieść na blasze i posmaruj z wierzchu wcześniej przygotowanym sosem starając się zachować centymetr odstępu od rantu placka.

Krok 5

Pizzę posyp serem, ułóż plastry boczku pokrojone na 3 części i plastry oscypka, posyp odsączoną fasolą. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Meksykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Meksykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Meksykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Meksykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Meksykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Meksykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Meksykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Meksykańska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej