Pizza Meksykańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Meksykańska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

248 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

244 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

50 gramów

sos do pizzy:

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

30 mililitrów

ciasto:

1 kilogram

500 mililitrów

25 gramów

50 mililitrów

8 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.

Krok 2

Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak, by nie było grudek, dodaj mini kostki czosnek Knorr i dopraw pieprzem do smaku.

Krok 3

Wyrośnięte ciasto podziel na trzy części. Stolnicę lub blat stołu podsyp mąką, połóż ciasto i rozwałkuj lub uformuj placek ręcznie. Placek powinien mieć około 28 centymetrów średnicy i 1 centymetr grubości.

Krok 4

Placki umieść na blasze i posmaruj z wierzchu wcześniej przygotowanym sosem starając się zachować centymetr odstępu od rantu placka.

Krok 5

Pizzę posyp serem, ułóż plastry boczku pokrojone na 3 części i plastry oscypka, posyp odsączoną fasolą. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Meksykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Meksykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Meksykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Meksykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Meksykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Meksykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Meksykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Meksykańska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pizza Meksykańska Pizza Meksykańska

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.