PRZEPISY.PL
Zupa toskańska  - autor: przepisy.pl

Zupa toskańska

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
176
osób dodało do Mniamlisty
176
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula2 szt
  • czosnek ząbki 2 szt
  • Rosół wołowy Knorr1 szt
  • bagietka0.5 szt
  • oliwa150 ml
  • mała papryczka chilli1 szt
  • tymianek świeży gałązka3 szt
  • świeża bazylia2 szt
  • parmezan30 gr
  • pomidory z puszki200 gr
  • koncentrat pomidorowy1 łyżka
  • cukier1 szczypta
  • woda1 l
Zupa toskańska  – krok 1

Krok 1

Czosnek, chili i cebule drobno posiekaj. Podsmaż na połowie oliwy.
Zupa toskańska  – krok 2

Krok 2

Jak cebula zrobi się rumiana wlej litr wody i dodaj kostkę Knorr.
Zupa toskańska  – krok 3

Krok 3

Dodaj rozdrobnione pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Gotuj powoli około 15 minut.
Zupa toskańska  – krok 4

Krok 4

Bagietkę pokrój na mniejsze kawałki. Skrop obficie pozostałą oliwą i wstaw do piekarnika. Piecz w 200 stopniach, aż grzanki zrobią się rumiane.
Zupa toskańska  – krok 5

Krok 5

Pod koniec gotowania dodaj do zupy listki tymianku, posiekane liście bazylii oraz szczyptę cukru. Zagotuj i wlewaj na talerze. Po wierzchu posyp upieczonymi grzankami i posyp startym parmezanem. Podawaj natychmiast.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół wołowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

511
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Łatwe
326
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Łatwe
46
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Łatwe
36
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe