Zupa marchewkowa z imbirowo-pomarańczową nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa marchewkowa z imbirowo-pomarańczową nutą

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

2

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

200 mililitrów

200 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, czosnek, imbir oraz chilli podsmażamy na patelni przez 3-5 minut. Dodajemy marchewkę, curry, trawę cytrynową oraz skórkę pomarańczową, zmniejszamy płomień gazu i podgrzewamy pod przykryciem przez ok. 10 minut. Następnie podsmażone warzywa zalewamy bulionem przygotowanym z litra wody i bulionetki drobiowej Knorr, jogurtem oraz śmietanką, przyprawiamy solą oraz pieprzem i gotujemy przez kwadrans. Kiedy marchewka zmięknie miksujemy całość blenderem, doprawiamy do smaku.

Krok 2

Zupę rozlewamy do miseczek, doprawiamy do smaku, przed podaniem polewamy śmietanką i posypujemy curry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa marchewkowa z imbirowo-pomarańczową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa marchewkowa z imbirowo-pomarańczową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa marchewkowa z imbirowo-pomarańczową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa marchewkowa z imbirowo-pomarańczową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa marchewkowa z imbirowo-pomarańczową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa marchewkowa z imbirowo-pomarańczową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa marchewkowa z imbirowo-pomarańczową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa marchewkowa z imbirowo-pomarańczową nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej