
Składniki
700 gramów
100 gramów
1 sztuka
5 gramów
1 sztuka
20 gramów
600 gramów
1 łyżeczka
50 gramów
70 gramów
2 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekać, imbir i ziemniaka zetrzeć. Dodać pokrojoną dynię i oliwę - poddusić przez ok. 5 min.
Krok 2
Zalać bulionem, dodać przyprawy - gotować ok. 20min. Dodać śmietanę - zagotować.
Krok 3
Podawać z posiekaną natką pietruszki, uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni oraz z ugotowanym na twardo jajkiem. Smacznego!

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej