
Składniki
700 gramów
100 gramów
1 sztuka
5 gramów
1 sztuka
20 gramów
600 gramów
1 łyżeczka
50 gramów
70 gramów
2 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekać, imbir i ziemniaka zetrzeć. Dodać pokrojoną dynię i oliwę - poddusić przez ok. 5 min.
Krok 2
Zalać bulionem, dodać przyprawy - gotować ok. 20min. Dodać śmietanę - zagotować.
Krok 3
Podawać z posiekaną natką pietruszki, uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni oraz z ugotowanym na twardo jajkiem. Smacznego!
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej