
Składniki
700 gramów
100 gramów
1 sztuka
5 gramów
1 sztuka
20 gramów
600 gramów
1 łyżeczka
50 gramów
70 gramów
2 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekać, imbir i ziemniaka zetrzeć. Dodać pokrojoną dynię i oliwę - poddusić przez ok. 5 min.
Krok 2
Zalać bulionem, dodać przyprawy - gotować ok. 20min. Dodać śmietanę - zagotować.
Krok 3
Podawać z posiekaną natką pietruszki, uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni oraz z ugotowanym na twardo jajkiem. Smacznego!

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej