Zupa dyniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa dyniowa

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

100 gramów

1 sztuka

5 gramów

1 sztuka

20 gramów

600 gramów

1 łyżeczka

50 gramów

70 gramów

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekać, imbir i ziemniaka zetrzeć. Dodać pokrojoną dynię i oliwę - poddusić przez ok. 5 min.

Krok 2

Zalać bulionem, dodać przyprawy - gotować ok. 20min. Dodać śmietanę - zagotować.

Krok 3

Podawać z posiekaną natką pietruszki, uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni oraz z ugotowanym na twardo jajkiem. Smacznego!

magnolia0joaska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej